Näin peität tummat silmänaluset ja saat vaaleat kulmat esiin. Ohjeilla onnistut myös tasaisen meikkipohjan ja siistin huulimeikin teossa.

Tummat silmänaluset

Lukijamallimme Paula Hakola, 33, pyysi neuvoja tummien silmänalusten häivyttämisen. Meikkaaja Heidi Reponen neuvoo:
* Taputtele meikkivoidetta kevyesti silmien alle. Tämän jälkeen laita valokynää syvimpään varjokohtaan ja taputtele se paikoilleen.
* Älä laita valokynää silmäpussin päälle, silloin pussi korostuu. Valokynän tarkoitus on poistaa varjoja silmien alta.
* Älä laita liikaa tuotteita silmien alle. Jos silmien alla on liikaa meikkiä, ne näyttävät helposti ryppyisiltä.
* Vie huomiota silmäpusseista tekemällä yläluomeen painottuva silmämeikki. Teimme Paulalle voimakkaan rajauksen yläluomelle, se vie huomiota alapuolelta. Vahva rajaus pitää tehdä huolellisesti ja rauhassa. Rajaa ei tarvitse missään nimessä tehdä yhdellä vedolla, vaan tee pientä viivaa kerrallaan aivan ripsen tyveen.
* Myös kirkkaat huulet vievät huomiota tummista silmänalusista.

Paulan meikissä käytettiin IsaDoran Perfect Contour Kajalin sävyä 60 Black ja huulipunaa Jelly Kiss 52 Rose Blush. Hiuksia vahvistaa Goldwellin hiuksiin jätettävä Elixir hoitoöljy.


Vaaleat kulmat ja ripset

Vaalea lukijamallimme Leena Perttu, 54, kaipasi opastusta siihen, miten kulmat ja ripset saa korostettua kauniisti esiin. Heidi Reponen neuvoo:
* Harjaa kulmat ensin malliinsa kulmakarvaharjalla.
* Siisti ylimääräiset hajakarvat pois pinseteillä.
* Ota kulmakynä ja tee sillä kulmakarvan suuntaisia vetoja pehmeästi. Älä valitse liian tummaa kynää jottei kulmista tule luonnottomat ja maalatun näköiset. Harjaa aina välillä kulmaharjalla, jotta jäljestä tulee pehmeä.
* Jos väriä tuntuu tulevan liikaa, ota kynästä väriä viistopäisellä jämäkällä siveltimellä ja käytä sivellinta kulmien värjäämiseen. Voit käyttää myös mattamaista, puuterikulmaväriä, joka laitetaan siveltimellä.
* Lopuksi harjaa kulmiin kulmakarvageeliä. Tämä kiinnittää kulmat paikoilleen ja pitää karvat ojennuksessa.
Vaaleat ripset esiin:
* Pohjusta luomet ennen luomiväriä tai rajausta aivan ripsen tyveen asti. Näin tulevat tuotteet pysyvät paremmin paikoillaan.
* Laita rajausta tai luomiväriä aivan ripsen tyveen asti, ettei ripsen ja luomen väliin jää vilkkumaan vaaleaa ihoa.
* Harjaa ripsiväriä ripsiin aivan ripsen tyvestä asti. Näin ripset näyttävät pidemmiltä ja taas vältät vaalean aukon ripsien ja luomien välissä.
* Jos sinulla on vaikeuksia saada ripsiväriä ihan tyveen, kokeile ripsien kestovärjäystä. Näin ripsissä on valmiina jo tummuutta, ja ripsivärillä vain tehostat väriä ja tuot tuuheutta ripsiin.
* Laita ripsiväri aina vasta meikkipohjan ja luomivärien jälkeen. Näin niihin ei tipu puuteria ja luomiväriä, ja silmämeikistä tulee siisti.

Luomet pohjustettiin No7 Airbrush Away Primerillä. Luomiväri No7 Trio Eye Shadow Palette Good Earth, 14,50 e. Kampauksen pohjana on Paul Mitchellin Awapuhi Texturizing Sea Spray rakennesuihke.

 


Pintakuivan ihon meikki

Lukijamallimme Suvi-Pilvi Kallion, 39, iho on pinnalta kuiva. Heidi Reponen neuvoo:
* Muista hoitaa ihoa hyvin, näin saat kosteutettua ihon pintaa ja meikki levittyy sille kauniimmin.
* Käytä meikinpohjustustuotteita, ne tasoittavat ihon pintaa ja iho näyttää kuulaammalta
* Älä valitse liian paksua meikkivoidetta varsinkin jos huokoset ovat hieman laajentuneet. Paksu meikkivoide kerääntyy huokosiin päivän mittaan ja korostaa niitä.
* Vältä liiallista puuterin käyttöä. Kiinnitä meikkivoide hienojakoisella irtopuuterilla ja laita sitä niihin kohtiin, mistä iho usein kiiltää. Älä taputtele ihoa aivan mattapintaiseksi ja hieman elottoman näköiseksi heti aamulla, vaan lisää mieluummin puuteria päivän mittaan. Käytä meikin korjailuun kiinteää puuteria, se on irtopuuteria helppokäyttöisempää.
- Pintakuivalle iholle meikkivoide kannattaa levittää sormilla taputtelemalla. Jos levität meikkivoiteen iholle sienellä, ihon pieni hilseily voi korostua.

Meikkivoiteena on Sensain Fluid Finish FF202 Soft Beige. Kampauksen pohjana on Goldwellin StyleSign Hot Form muotoiluneste.

 

Kestävä huulimeikki

Lukijamallimme Aira Piiroinen, 65, toivoi vinkkejä siistin huulimeikin tekoon. Meikkaaja Heidi Reponen neuvoo:
* Muista hoitaa huulia ja kosteuta niitä huulirasvalla tai -voiteella. Puna on kauniimman ja tasaisemman näköinen hoidetuilla huulilla.
* Levitä ensin huultenpohjustusaine. Levitä sitä myös hieman huulten yli, sillä näin se estää huulipunan karkailua pieniin huuliryppyihin ja puna pysyy kauemmin paikoillaan. Huulipunan väri pääsee oikeuksiinsa pohjustetuilla huulilla.
* Rajaa huulet. Iän myötä huulten raja heikkenee, joten rajauskynällä saat sitä vahvisettua. Rajauskynä estää myös huulipunan karkaamista.
* Punaa huulet. Käytä sivellintä, sillä sen avulla punaa tulee oikea määrä. Jos laitat punaa suoraan puikosta, sitä tekee helposti liikaa, Silloin puna ei pysy paikallaan. Siveltimen avulla varsinkin tumman punan saa tarkemmin paikoilleen.
* Tarvittaessa tarkenna huulen rajaa vielä rajauskynällä huulipunan laiton jälkeen.

Huultenrajauskynä Joe Blasco sävy Rose ja huulipuna sävy Whisper. Hiuksien viimeistelyyn Paul Mitchell Extra-Body Firm Finishing Spray hiuskiinne.

Satu Reijonen, 32, asuu Liperissä puolisonsa ja 1-, 6- ja 8-vuotiaiden lastensa kanssa. Kotiäidin rakkaimpia harrastuksia ovat lenkkeily, kuntosali ja laskettelu. ”Arkena pukeudun farkkuihin ja neuleisiin, joiden värikirjo liikkuu mustan ja harmaan välillä.”
Satu Reijonen, 32, asuu Liperissä puolisonsa ja 1-, 6- ja 8-vuotiaiden lastensa kanssa. Kotiäidin rakkaimpia harrastuksia ovat lenkkeily, kuntosali ja laskettelu. ”Arkena pukeudun farkkuihin ja neuleisiin, joiden värikirjo liikkuu mustan ja harmaan välillä.”

”Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit", mietti Satu Reijonen ennen Kodin Kuvalehden muuttumisleikkiä. 

"Elän pitkälti perheemme taaperon, eskarilaisen ja koululaisen ehdoilla. Arki on täynnä toimintaa: lasten viemistä kouluun ja harrastuksiin, läksyjä ja ruuanlaittoa.

Arkena minulla ei juuri ole mahdollisuutta laittautua, mutta en sitä välttämättä kaipaakaan. Kun sitten tulee mahdollisuus meikata tai pukeutua paremmin, se tuntuu entistä ihanammalta.

Tärkeintä ihmisessä ovat sisäiset seikat, vaikka olenkin kiinnostunut kauneudesta. Muuttumisleikki oli upea mahdollisuus saada uusia ideoita ja omaa aikaa. Nyt oli hyvä tilaisuus kysyä muoti- ja kauneusvinkkejä, sillä työelämään palaaminen lähestyy.

Lapsiperheen arjessa kauniit vaatteet olisivat kuitenkin tiellä. Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit.

Pidän kauniista vaatteista ja seuraan aktiivisesti muotia blogeista ja naistenlehdistä. Lapsiperheen arjessa kauniit vaatteet olisivat kuitenkin tiellä. Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit.

Muuttumisleikiltä odotin ja sainkin pirteyttä. Ehkäpä se näkyy myöhemmin myös väripilkkuina vaatekaapissani."

3 vinkkiä kolmikymppiselle Sadulle

  1. "Sadun hiukset leikattiin long bob -tyyliseksi pitkäksi polkaksi. Entistä ryhdikkäämpi leikkaus kohotti hiuksia ja kirkkaampi väri raikasti koko olemusta." - Riia Koivisto, kampaaja ja meikkaaja
  2. "Kun huulet punaa hyvin, tyyli on heti tosi huoliteltu. Silloin arjen kiireissä ei tarvitse muuten meikata niin paljon." - Riia Koivisto, kampaaja ja meikkaaja
  3. "Koska Sadun tyyli on klassinen, halusin pukea hänelle rohkeasti kevään kukkivia kuoseja, liehulahkeita ja röyhelöitä. Hillitty olemus sai rempseyttä ja tyttömäisyyttä, joka sopii Sadun sädehtivään hymyyn." - Mirkka Siusluoto, muotitoimittaja

Katso kuvat Sadusta ennen ja jälkeen!


Satu seuraa muotia, mutta lapsiarjessa kauniit vaatteet olisivat enemmän tiellä.
Satu sai hiuksiin ryhdikkäämmän leikkauksen ja kasvoille raikkaan meikin.
 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 9/2017.

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Kotiäiti Sadun, 32, arkityyli raikastui muuttumisleikissä: katso upeat kuvat ennen ja jälkeen!

Jenna kirjoitti: Siis voi hyvän tähen! Miten te saatte upeista leideistä entistäkin upeampia?! Mikä ihana freesi lookki, hiukset ja vaatteet ja koko mimmi! Ja miten ihmeessä tällaiseen muuttumisleikkiin pääsee mukaan, mistä löytyy arvontakuponki?! ;) Hei nimimerkki Jenna, kiitos kivasta palautteesta! Mekin ihastelemme, miten upeita muodonmuutoksia kauneusalan ammattilaiset saavatkaan aikaan. Etsimme jatkuvasti malleja erilaisiin juttuihimme, joten täytä mielellään hakemus tästä linkistä: https...
Lue kommentti

TOIMITUKSESSA TESTATTU. Juttusarjassa KK kokeilee kosmetiikkatuotteita. Ensikertalainen keski-ikäinen testasi muhkeat paperiset perhosripset.

Tuote: 

Paperself-merkkiset paperiset irtoripsikoristeet.

Lupaus:

Paperself kertoo olevansa maailman ensimmäinen taiteellisten paperiripsien valmistaja. Yritys lanseerasi irtoripsensä Suomessa marraskuussa 2017. Niissä yhdistyy kiinalainen paperinleikkaustaide ja moderni muotoilu. Yhdestä irtoripsiparista saa ainakin kolmet piristeet leikkaamalla paperiripset osiin.

Testaus:

Keski-ikäiselle pikkujoulut ovat helposti bilevuoden kohokohta, joten niiden kunniaksi päätin kokeilla elämäni ensimmäisen kerran irtoripsiä. Enkä mitä tahansa ripsiä vaan paperisia perhosia.

En varauksettomasti välitä nykyisestä muhkeiden ripsien trendistä. Hurjimmat näkemäni uhmaavat painovoimaa ja vastaavat tuuheudeltaan hammasharjaa. Itse olen rutinoitunut pikameikkaaja mutta laiska kokeilemaan uutta. Ripsilisiä en ole kokeillut koskaan – jopa aikoinaan häissäni kieltäydyin kunniasta.

Paperself-pakkaus sisältää yhdet ruhtinaallisen kokoiset ripset. Ne eivät välttämättä sovi kerralla luomille, vaan ne voi leikata haluamaansa mittaan. Maltillisesti haaveilin yksistä, reilun sentin mittaisista paperiperhosista silmänurkkiini. Ripsiliima on hankittava erikseen.

Ensivaikutelma: huh!

Hämmästelen, miten ihmeessä pystyn kohdistamaan hentoiset paperikuviot yläluomilleni, kun rajauskynäkin töppösormissani mutkittelee. Vastoin pakkauksen ohjetta en pursottanut ripsiliimaa hentoisen irtoripsen vaan sormeni päälle, koska yliannostuksen vaara oli ilmeinen. Sipaisin sitä irtoripsen alapinnalle kuin Erikeeperiä askarrellessa. Myös asettelussa luotin sormituntumaan.

Olikohan moukan tuuria, mutta onnistuin kahdesti! Irtoripsi oli kätevää kohdistaa rajauskynän viivaan, jotta sen musta pohja ei erotu liikaa. Liiman ollessa märkää ripseä saattoi vielä tuuppia hiuksenhienosti paikoilleen, mutta sen jälkeen se kiinnittyi nopeasti ja tukevasti.

Tältä se tuntui:

Mikä iloinen yllätys: ripset eivät tuntuneet juuri miltään. Vaikka perhoset olivat omia ripsiäni paljon pidemmät, en nähnyt sivusilmällä mitään ylimääräistä tai saanut roskan tunnetta luomilleni. Edes räntäsade ei niitä hetkauttanut. Moni kehui perhosia ja hämmästeli ensikertalaisen tuuriani. Oli se ripsien ansiota tai ei, juhlat olivat hauskimmat pitkään aikaan ja tanssin varpaani muussiksi.

Jääkö käyttöön?

Rohkaistuin. Kunhan juhla on suuri tai juhlamieli riittävän korkealla, liimaan taatusti taas silmäkulmiini perhoset tai porot, sillä sellaiset jäivät paketista käyttämättä. Yhdelle käyttökerralle ei siis tule isoa hintaa.