Suomessa epätasa-arvosta kärsivät eniten miehet. Naiset saavat seksiä, rahaa ja pidemmän elämän, mutta miehiä syrjitään, väittää sosiologi Henry Laasanen.

MIEHIÄ KOHDELLAAN KALTOIN.

Kun Suomessa puhutaan tasa-arvosta, puhutaan naisten oikeudesta tasa-arvoon. Silti väitän, että 80–90 prosenttia vakavista tasa-arvo-ongelmista on miehillä. Leijonanosa huono-osaisuudesta, kuten kodittomuudesta ja syrjäytymisestä, kohdistuu miehiin. Vain miehillä on asevelvollisuus, ja miehet saavat naisia pitempiä tuomioita samoista rikoksista. Huoltajuuskamppailuissa miehet ovat alakynnessä. Miehellä ei ole edes oikeutta tietää isyydestään, jos äiti ei sitä hänelle kerro.

KOULU SYRJII POIKIA.

Koululaitoksen naisistunut ilmapiiri suosii tyttöjä. Ensimmäisiltä luokilta lähtien tyttöjen lukutaito on parempi kuin poikien, ja menestys muissa aineissa rakentuu lukutaidon varaan. Lukiot täyttyvät tytöistä, ja korkeakouluista valmistuneista 64 prosenttia on naisia.

NAISILLA ON SEKSUAALINEN VALTA.

Miehet haluavat ja tarvitsevat seksiä enemmän kuin naiset. Tämä antaa naisille valtaa. Jos nainen haluaa seksiä, hän saa sitä kyllä. Miesten taas on yritettävä väkisin miellyttää naisia. Suuri joukko miehiä onkin syrjäytynyt kokonaan ulos seksuaalisista suhteista, paitsi rahalla ostamalla – ja kohta sekin on kiellettyä. Ylipäätään naisten seksuaalisuutta pidetään hyvänä asiana, miesten seksuaalisuutta ei. Kun mies haluaa nuoren ja isorintaisen blondin, hän on kypsymätön sovinisti. Kun nainen haluaa tumman, komean ja menestyneen miehen, nainen tietää mitä haluaa ja siihen hänellä on oikeus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

MIESTEN LYHYEMPI ELÄMÄ ON EPÄTASA-ARVOA.

Usein väitetään, että miesten lyhyempi elinikä on heidän oma vikansa. Miksi miehet eivät lopeta polttamista ja ryyppäämistä? Se taas jää kertomatta, että naisten terveydenhoitoon käytetään 60 prosenttia enemmän rahaa kuin miesten. Osa erosta johtuu äitiys- ja lastenneuvolapalveluista, mutta iso osa myös asenteista. Yhteiskunnassa on edelleen sellainen rooliodotus, että apua pyytävää miestä pidetään ruikuttajana ja nössönä. Se estää miehiä hakemasta apua lääkäristä. Pitäisi selvittää, miten miesten terveyttä voisi parantaa. Sen jälkeen tähän tulisi antaa rahaa ja hyväksyä, että osa siitä rahasta on naisilta pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

NAISILLA ON MIEHIÄ ENEMMÄN RAHAA.

Kuulemme usein, että naisten euro on 80 senttiä. Ihmisen käytettävissä oleva raha ei kuitenkaan koostu vain palkasta vaan myös puolisolta saatavasta rahasta ja valtion tulonsiirroista. Naiset avioituvat miehiä useammin itseään varakkaamman puolison kanssa. Lisäksi mies on keskimäärin kolme vuotta vaimoa vanhempi ja kuolee kuusi vuotta nuorempana niin, että naiselle jää liki kymmenen vuotta elinaikaa käyttää mieheltä perimänsä omaisuus. Tasa-arvosta puhuttaessa olisi vertailtava mieluummin käytössä olevia rahamääriä kuin palkkoja. Naisilla on käytössään enemmän rahaa kuin miehillä.

EI DEMOKRATIAA VAAN FEMOKRATIAA.

Suomen valtion sukupuolipolitiikka perustuu feministiseen ideologiaan: sukupuolipolitiikan suuntaviivat on otettu suoraan naisjärjestöjen tavoiteohjelmista. Elämme siis valtiofeminismissä. Sukupuolten tasa-arvosta vastaavassa tasa-arvoyksikössä sosiaali- ja terveysministeriössä on töissä 17 ihmistä, joista yksi on mies. Puolueilla on lakisääteiset naisjärjestöt, mutta ei miesjärjestöjä. Suomessa on ollut viisi naistutkimuksen laitosta, mutta ei yhtään miestutkimuksen laitosta. Demokratian sijaan voisi usein puhua femokratiasta, niin tehokkaasti valtio ajaa vain naisten tasa-arvoa.

Lue tästä lisää Suoria sanoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla