Pirskeet tulossa, mutta seuralainen puuttuu. Ei hätää, valtakunnallisen Eurosinkut-klubin aktiivijäsenen Susanna Raannin vinkeillä juhlamieli löytyy helposti.

  • Ensiksi pitää karkottaa kuvitelmat, että muut vieraat paheksuisivat tai ihmettelisivät yksin juhliin tulevaa. Jos suhtautuu itse luonnollisesti yksinoloonsa, antaa muillekin mahdollisuuden tehdä niin.
  • Kerro isäntäväelle hyvissä ajoin, että oolet tulossa juhliin yksin. Järjestäjille jää aikaa miettiä istumajärjestystä. Jos tuntee muita vieraita jo ennalta, voi vihjata, kenet haluaisi istumaan samaan pöytään.
  • Jos vieraslistalla on vain outoja nimiä, kannattaa juhliin valmistautua lukemalla päivän lehti tavallista tarkemmin.  Vierailta ihmisiltä ei voi heti kysellä esimerkiksi lasten voinnista. Sen sijaan ajankohtaisista tapahtumista keskustelun voi aina aloittaa vaikkapa kysymällä vierustoverin mielipidettä. Politiikkaa ja uskonnollisia aiheita kannattaa kuitenkin välttää.
  • Pienimuotoisilla kutsuilla voi myös tarjoutua isäntäväen avuksi tarjoilupuuhissa. Kahvia kaataessa syntyy väkisinkin keskustelua.

Teksti Anu Vallinkoski, kuva iStockphoto

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla