Näyttävät salaattikupit syntyvät juhlapöytään helposti. Yksinkertaiseen punajuurisalaattiin yhdistetään kuohkea vuohenjuustovaahto sekä punajuurien keitinveteen tehdyt siemennäkkärit.

Annoksia: 6 kpl ja pellillinen näkkileipää
Valmistusaika: 30 min valmistusta + 1 ½ paistoaikaa


Salaatti
400 g punajuuria
1 l vettä
2 Knorr ”Fond du Chef” kasvisliemi -annosfondia
2 tl fenkolinsiemeniä
4 rosmariininoksaa
150 g créme fraîchea
150 g pehmeää vuohenjuustoa
mustapippuria


Näkkäri
1 dl auringonkukansiemeniä
1 ½ dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta rosmariinia 
2 dl punajuuri-kasvislientä
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa

  1. Kuori punajuuret ja leikkaa neljään osaan. Mittaa kattilaan vesi ja lisää annosfondit, fenkolinsiemenet ja rosmariininoksat.  Nosta kansi kattilan päälle ja jätä se raolleen. Keitä punajuuria noin 45 minuuttia kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä. 
  2. Nosta punajuuret kattilasta jäähtymään, siivilöi liemi ja säästä sitä 2 dl näkkäreitä varten. Hienonna punajuuret pieniksi paloiksi.
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa näkkärin kaikki kuivat ainesosat kulhoon ja sekoita. 
  4. Purista valkosipulinkynsi, hienonna rosmariinia ja sekoita ne kuivien aineiden joukkoon.
  5. Kaada päälle 2 dl kuumaa punajuuri-kasvislientä ja mittaa joukkoon oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki ja levitä se leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia, kunnes näkkäri on kovettunut. Anna jäähtyä pellillä.
  6. Valmista vaahto. Vatkaa créme fraîche ja vuohenjuusto kulhossa vaahtomaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella. Mausta kevyesti mustapippurilla. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  7. Kasaa salaatit juuri ennen tarjoilua. Lusikoi punajuuria ja vuohenjuustovaahtoa kerroksiksi annoskuppeihin. Murra näkkileivästä paloja, joilla voi lusikoida salaattia sopivina suupaloina. Nosta salaattiannokset tarjolle näkkileipäpalojen kera.
     

Aidon liemen makua juhlakauden herkkuihin

Tiivistetyt, korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita. Makuvaihtoehtoja on viisi: kana-,liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.

Kaupallinen yhteistyö

Tämä rustiikkinen amuse bouche on yhdistelmä ranskalaisia maalaismakuja. Ankankoipipalat portviinillä maustetussa hyytelössä rapean maalaisleivän kanssa ovat mieleenpainuva herkku tunnelmallisessa juhlapöydässä.

Valmistusaika: 45 minuuttia +hyydyttäminen
Annoksia: 36 kpl


4 liivatelehteä
3 ½ dl vettä 
1 Knorr ”Fond du Chef” kanaliemi -annosfondi
½ tl suolaa
½ dl portviiniä
1 punasipuli
tuoretta timjamia
1 ankankoipi confit -säilyke (kaksi koipea)
vaaleaa maalaisleipää
oliiviöljyä 
1 iso valkosipulinkynsi
karpalohilloa
200 g karpaloita (tuoreita tai pakasteesta)

Lisäksi
n. 15 cm x 25 cm kokoinen vuoka

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vesi ja liuota joukkoon annosfondi. Lisää joukkoon suola ja portviini. Anna kiehahtaa. Liuota joukkoon liivatelehdet ja jätä liemi kattilaan jäähtymään.
  2. Leikkaa punasipuli kuutioiksi ja hienonna noin 1 dl timjamia. Nosta ankankoivet purkista ja poista nahka sekä rasvakerros. Poista luut ja hienonna liha rouheiksi paloiksi. Sekoita sipuli, timjami ja lihapalat kulhossa. 
  3. Vuoraa vuoka (15 x 25 cm) muovikelmulla tasaisesti ja kaada seos vuokaan. Kaada päälle kädenlämpöinen liemi niin, että ankkaseos juuri ja juuri peittyy liemeen. Ripottele päälle timjamin lehtiä. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
  4. Leikkaa leipä paloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää valkosipulinkynsi. Paahda leivät pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. 
  5. Leikkaa jähmettynyt terriini paloiksi ja aseta jäähtyneiden leipäpalojen päälle. Tiputa päälle nokare karpalohilloa. Koristele karpaloilla ja timjamilla. 
     

Tiivistetyt, korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita. Makuvaihtoehtoja on viisi: kana-,liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.