P&G tukee tulevaisuuden olympia­urheilijoita ja välittää nyt kiitokset suomalaisten tärkeimmille tukijoille – äideille ja isille!

Kaikista meistä ei tullut huippu-urheilijoita, mutta vanhempiemme silmissä olimme aina voittajia! Lue suomalaisten kiitostarinoita alta. Kampanjan kaikki tarinat löytyvät täältä, jonne voit myös lisätä omat kiitoksesi.

Suunnistukisoja ympäri Suomen

Ollessamme pieniä isä kuskasi meitä ympäri Suomea suunnistuskisoissa. Palelimme teltoissa ja lähtöviivoilla, rämmimme majoitusalueiden mudassa ja suo-ojissa rastien välillä. Menestystä ei tullut mutta metrilakut kisojen jälkeen lämmittivät mieltä! Kiitos isä (ja äiti, joka urheasti taputti maalissa).

Koukussa urheiluun

Kiitos kun jaksoitte aina viedä treeneihin, niin saitte lapset kaikki jäämään koukkuun urheiluun ja jatkamaan terveellisiä elämäntapoja! T. Plop

Motocrossaava tyttö

Isäni jalanjäljissä ja vauhti veressä 3- vuotiaasta lähtien. Ei meitä montaa tyttöä ollut poikien maailmassa. Kiitos iskä T. Pia

Suksihuoltoa satoja tunteja

Siellä ne viimeiset pokaalit pölyttyy kellarissa, mutta oli aika joilloin niitä kerättiin Isän kanssa yhdessä. Kiitos Isä, kun laitoit suksiani satoja tunteja autotalissa ja kuljetit ympäri Suomea hiihtokisoihin ja leireille. Olet tehnyt paljon monen nuoren hiihtolupauksen eteen töitä valmentaja T. Elina

Leipojaäiti

Kiitos äiti, kun leivoit aina salibandypeleihimme kahvioon myytävää ja tulit pitämään kahviota peleihin. Ja kiitos, kun maksoit kalliit kausimaksut puolestani ja jaksoit kuljettaa harjoituksiin, jotka loppuivat vasta yöllä. T. Kamunen

Syysmyrskyissä kentän laidalla

Kiitos teille mutsi ja faija, että ootte antaneet mun ja broidin harrastaa fudista koko lapusuuden ja nuoruuden. Kiitos kun roudasitte meitä treeneihin ja peleihin auton pakoputki punaisena meitä lennossa kyytiin vaihtaen. Siellä syysmyrskyissä ootte olleet kentän laidalla meitä kannustamassa lähes aina. T. Allu

Voittajaolo

Kiitos isälle hyvästä suksien voitelusta! En ollut lapsena kaikkein nopein ja notkein urheilussa, mutta hiihdossa pärjäsin, kun oli hyvin voidellut sukset säällä kuin säällä. Toisilla oli puoli metriä lunta suksenpohjissa tai sitten julmetusti lipsuvat sukset. Kerrankin tuli itselle voittajaolo. Nimim. Havuja perkele

Menestynyt yleisurheilja

Kiitos äiti ja isä siitä että toitte minut Keniasta malarian keskeltä Suomeen. Kiitos myös siitä, että olette antaneet mahdollisuuden urheilla. Kiitos kun veitte minut 5-vuotiaana juoksemaan 40m, vaikka jäin matkalle silittämään koiraa. T. Moninkertainen SM-mitalisti yleisurheilussa.

Kimppakyydit toimivat

Harrastin koko lapsuuteni ja nuoruuteni useita eri lajeja ja harkkoja oli monta kertaa viikossa. Kiitos lukuisista kimppakyydeistä äiti, iskä sekä ystävien vanhemmat Seku, Joke, Mirkku ja Veltsu! Olen nyt itse kyyditsijän roolissa. Haluan tarjota saman mahdollisuuden lapsilleni harrastaa. T. Anne-Elina

 

Lähetä kiitoksesi!

P&G tukee tulevaisuuden olympiaurheilijoita ja välittää nyt yhdessä Kodin Kuvalehden ja Radio Suomipopin kanssa kiitokset suomalaisten tärkeimmille tukijoille - äideille ja isille! Kaikista meistä ei tullut huippu-urheilijoita, mutta vanhempiemme silmissä olemme aina voittajia!

Lue lisää tarinoita ja jaa oma kiitoksesi täällä!

Parhaat muistot palkitaan Oral B -hammasharjalla! Tarinoita tullaan julkaisemaan helmikuussa kodinkuvalehti.fi:ssä ja Radio Suomipopin sivuilla.

Niskasten sisarusparvi on menestynyt mainiosti niin muotialalla kuin hiihdossa. Se on vaatinut vanhempien pyyteettömän tuen. Keräämme jutun lopussa myös lukijoiden kiitoksia - osallistu ja voita Oral B-sähköhammasharja.

Niskasten perheeseen on pakkautunut paljon lahjakkuutta. Kerttu ja Iivo ovat huippuhiihtäjiä, Katri on huippusuunnittelija muotialalla, sisarusparven nuorin Iita on ravintola-alalla.
”Ehkä hänestä tulee sitten huippukokki”, nauraa Kerttu Niskanen.

Sisarukset ovat päässet omissa jutuissaan pitkälle, koska heillä on ollut paitsi kunnianhimoa, myös mahdollisuudet harrastaa sitä, mikä kiinnostaa.
Menestyvän urheilijan takana seisovat yleensä omat vanhemmat, Niskasilla isä Eero ja äiti Tarja. Huipulle pääsy vaatii kovaa rääkkiä urheilijoilta, mutta eivät vanhemmatkaan juuri helpommalla pääse.

”Ilman heidän valtavaa panostaan kukaan meistä ei olisi siinä missä nyt ollaan. Vanhemmat eivät ole koskaan sanoneet, että eivät lähtisi viemään ladulle, treeneihin tai kisoihin, mihin on haluttu mennä.”
Äidin vastuulla on ollut ruuanlaitto ja vaatehuolto, isä huolehti enemmän välineistä ja opetteli myös suksien voitelun.

Isä teki ladut pellolle

Sisarusten ollessa pieniä lähimmät valmiit ladut löytyivät kyläkoululta puolentoista kilometrin päästä. Perheellä oli kuitenkin Vieremän Valkeiskylässä peltoja talon ympärillä, joten isä veti moottorikelkan perässä olevalla latukoneella Kertulle ja Iivolle ikiomia latuja.
”Päästiin ihan itse määrittelemään haluttuja nousuja ja latuprofiileja.”

Hiihdosta muotoutui koko perheen harrastus, joka täytti myös vanhempien vapaa-ajan.
”Jos heiltä kysyy, he eivät ole joutuneet luopumaan mistään, mutta ihan varmasti ainakin vapaa-ajastaan. Molemmat olivat päivätöissä, jonka jälkeen pääsi heti ruuanlaittoon ja suksien voiteluun. Illat ovat kuluneet hiihtotreeneissä ja Katrin taidepiireissä sekä viikonloppuisin kisoja kiertäessä”, Kerttu sanoo.
”Toisaalta he ovat sanoneet, että ovat tykänneet ja saaneet virtaa meidän ilosta ja onnistumisista.”

Aika maksaa takaisin
Kerttu Niskanen sanoo, että mitkään sanat eivät riitä kiittämään vanhempia työstä, jonka he ovat lastensa menestyksen eteen tehneet.
”Ilman ihania vanhempia en olisi tämän tason hiihtäjä – tai välttämättä hiihtäjä ollenkaan.”
Nyt vastuu huippu-urheilijan ravinnosta, välineistä ja huollosta on siirtynyt maajoukkuetason joukoille, ja vanhempien rooliksi on muuttunut kisatunnelmista nauttiminen.

”He kiertävät mukana kisoissa niin paljon kuin ehtivät, ja on ihanaa, että he lähtevät mukaan myös Etelä-Korean olympialaisiin. Nyt he saavat keskittyä katsomaan kisoja, ilman huolehtimista voitelusta tai kuljetuksista”, Kerttu hymyilee.
”Minulle on kunnia ja velvollisuus hoitaa vanhemmat paikalle ja huolehtia heille liput katsomoon.”

Vauhtia sisarusten kisailusta
Kertulle ja neljä vuotta nuoremmalle Iivolle sisaruus on ollut sekä kirittävä että kannustava tekijä.
”Oli se kisailu ja kateus pienenä aika karuakin, mutta nykyään jännitämme toistemme puolesta ja toivomme pelkästään menestystä.”

Omien sanojensa mukaan Kerttu alkoi harjoitella hiihtoa tosissaan varsin myöhään. Suunnitelmallinen harjoituspäiväkirjan pitäminen alkoi vasta lukioiässä.
”Päiväkirja oli sitä ennen sen verran tyhjä, että valmentajat sanoivatkin, että olen kyllä päässyt eteenpäin siinä vaiheessa pelkillä lahjoilla”, hän nauraa.

Nyt Vuokatissa, hyvien maastojen äärellä asuva Kerttu treenaa noin 800 tuntia vuodessa. Pyeongchangin olympialaisiin ei lähdetä vain itämaita ihmettelemään.
”Kauden alku on minulle aina haastava, mutta vauhti on alkanut nyt löytyä. Kisoihin on vielä hyvin aikaa, ja parasta virettä ajoitetaan Korean laduille.”

Päämatka kisoissa on perinteisen 30 kilometriä.
”Toivon, että vire riittää muillekin matkoille ja pääsen myös viestiin mukaan. Sen verran on jo kokemusta, että mitali mielessä kisoihin lähdetään. Kotiin tuomisina pitäisi olla muutakin kuin likaiset pyykit.”
 

Kerttu ”Kepa” Niskanen
Syntynyt 1988
Saavutuksia:
16 nuorten SM-kultaa. Yleisessä sarjassa 4 kultaa ja 5 pronssia henkilökohtaisilta matkoilta sekä 3 kultaa ja 3 pronssia viesteistä.
2 alle 20-vuotiaiden MM-mitalia viesteistä. 2 henkilökohtaista alle 23-vuotiaiden MM-kultaa ja 2 pronssia sekä 2 viestipronssia.
2 olympiahopeaa viesteistä. Henkilökohtaisilta matkoilta sijat 4., 7. ja 8.
Hiihdon maailmancupissa sijalla 17.

 

Kiitos äiti ja isä!

P&G tukee tulevaisuuden olympiaurheilijoita ja välittää nyt yhdessä Kodin Kuvalehden ja Radio Suomipopin kanssa kiitokset suomalaisten tärkeimmille tukijoille - äideille ja isille! Kaikista meistä ei tullut huippu-urheilijoita, mutta vanhempiemme silmissä olemme aina voittajia!

Jaa muistosi tai kiitoksesi täällä!

Parhaat muistot palkitaan Oral B -hammasharjalla! Tarinoita tullaan julkaisemaan helmikuussa kodinkuvalehti.fi:ssä ja Radio Suomipopin sivuilla.