KK-keittiöläiset pääsivät kokkaamaan uusia Mifu-suikaleita ensimmäisten joukossa. Suosikkireseptiksi nousi Mifu-pata, jonka vahva ja täyteläinen maku hurmasi kotikokit.

Keittiössä kävi kuhina, kun kymmenen KK-keittiöläistä kokoontui kokkaamaan yhdessä.

Testissä olivat Valion uudet Mifu-suikaleet. Maitoproteiinista valmistettuja suikaleita on saatavilla maustamattomana sekä paprikalla ja chilillä maustettuna.

Illan päätteeksi istuttiin pitkän pöydän ääreen nauttimaan yhdessä kokatuista herkuista. Slaavilaisen Mifu-padan uskottiin maistuvan myös lihansyöjille.

Slaavilainen Mifu-pata

6-8 annosta

400 g paprikaa

2 valkosipulin kynttä

0,5 tl kardemummaa

2 tlk (à 400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja

½ dl vettä

1 tl sokeria

½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 pkt (à 250 g) Valio MiFU® suikaleita Original

1 pussi (150 g) Valio AURA® murua

1 prk (120 g) Valio Eila® smetanaa

50 g purjoa

Paistamiseen n. 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa

1. Paloittele tai viipaloi paprikat. Leikkaa kuoritut valkosipulit viipaleiksi.

2. Kuumenna Oivariini pinnoitetussa kattilassa. Lisää paprika, valkosipuli ja kardemumma. Paista hetki.

3. Lisää tomaattisäilykkeet ja lisää vesi purkkien kautta. Kuumenna kiehuvaksi. Paina kauhalla tai puulastalla tomaatit puoliksi. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

4. Keitä kannen  alla 15 min. Ruskista sillä aikaa Mifu-suikaleet rasvassa paistinpannulla.

5. Lisää AURA muru (jätä vähän koristeluun), smetana, hienonnettu purjo ja Mifu. Hauduta kannen alla 5-10 min. Ripottele päälle AURA murua. Tarjoa pataruoka keitetyn riisin kanssa.

Katso lisää reseptejä täältä!

Entistä enemmän proteiinia

Valio MiFU® on herkullinen ja helppokäyttöinen, kotimaisesta maidosta valmistettu proteiini lämpimään ruoanlaittoon. Uusissa Mifu-suikaleissa on entistä runsaammin proteiinia, ja niitä voi käyttää kastikkeissa, wokeissa, padoissa ja kiusauksissa broilerin- tai naudanlihasuikaleiden tapaan. Mifu-suikaleet ovat laktoosittomia, gluteenittomia, soijattomia ja kananmunattomia. Valio MiFU® on vaihtoehtoisten proteiinin lähteiden markkinajohtaja.  Lue lisää Mifusta täällä.