KK-keittiön ja Valio kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Kesäinen pinaattikeitto saa kauniin vihreän värin tuorepinaatista. Keitto valmistuu näppärästi Kiehu™ maitojuomasta, joka ei pala helposti pohjaan.

KK-keittiöläiset testasivat pinaattikeiton lisäksi myös maukkaan nokkoskeiton. Poimi ravitsevan keiton resepti täältä!
 

Pinaattikeitto tuorepinaatista
4 annosta

150 g pinaattia tai babypinaattia
8 ½ dl Valio Kiehu™ maitojuomaa
½ kasvisliemikuutio
½ tl suolaa
1 tl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja

Tarjoiluun
2 - 4 keitettyä (8 min) munaa
Ruislastuja

  1. Huuhtele pinaatit. Keitä pinaatinlehtiä runsaassa vedessä 3 minuutin ajan. Valuta vesi pois. Jos käytät babypinaatinlehtiä, niitä ei tarvitse ryöpätä.
  2. Lisää pinaatinlehtien joukkoon 7 dl maitojuomaa ja puolikas liemikuutio. Keitä hiljalleen 5 min.
  3. Lisää suola ja sokeri.
  4. Soseuta sauvasekoittimella.
  5. Sekoita vehnäjauhot loppuun maitojuomaan (1 1/2 dl). Lisää suurus keittoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  6. Keitä hiljalleen 3 - 5 min. Sekoita muutamia kertoja.
  7. Tarjoa keitto kananmunasilpun ja rouhittujen ruislastujen kanssa.

Katso KK-keittiöläisten kätevä vinkkivideo kananmunasilpun tekoon:

2661601

 

Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa

Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.

Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.

Lue kilpailun säännöt.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

KK-keittiön ja Valion kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Vatsaa hellivä speltti-mustikkapuuro on helppo valmistaa Valio Kiehu™ maitojuomaan. Katso videolta, kuinka arkisen puuron voi tarjota astetta tyylikkäämmin. 

Kun samassa keittiössä hääri 10 ruoanlaitosta innostunutta KK-keittiöläistä, meno oli vuoroin keskittynyttä ja vuoroin vallatonta.
 

Speltti-mustikkapuuro
4-5 annosta

1  l Valio Kiehu™ maitojuomaa
3 ½  dl spelttihiutaleita
2  dl  (100 g) kotimaisia pakastemustikoita
1  rkl sokeria
¼  tl suolaa

Lisäksi
granolaa tai mysliä
tuoreita mustikoita

  1. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Ripottele joukkoon spelttihiutaleet. Sekoita.
  2. Keitä puuro kannen alla hauduttaen 20 min. Sekoita muutamia kertoja hauduttamisen aikana.
  3. Mausta puuro sokerilla ja suolalla. Lisää lopuksi pakastemustikat ja kuumenna.
  4. Nosta puuro levyltä ja anna sen tekeytyä hetki ennen tarjoamista.
  5. Viimeistele annos halutessasi mustikoilla ja granolalla.

Vinkki: Tämä puuro maistuu kylmänäkin!

Katso videolta, kuinka KK-keittiöläiset loihtivat puurosta salonkikelpoisen aamiaisen:

2661602

 

Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa

Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.

Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.

KK-keittiön ja Valion kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Letut saavat uudenlaisen, kutkuttavan rakenteen Valio Kiehu™ maitojuomasta ja perunasuurimoista keitetystä puurosta. Kokeile näitä valkosuklaalla maustettuja kesäherkkuja, kun haluat vaihtelua lettukesteihin!

Kun samaa soppaa hämmensi monta kokkia, menivät suola ja sokerikin sekaisin. Se ei onneksi menoa hidastanut - päin vastoin!
 

Valkosuklaiset letut
24 lettua

1 l Valio Kiehu™ maitojuomaa
3 dl perunasuurimoita (esim. Helmi)
1 ½ rkl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
¾ dl vehnäjauhoja
2 munaa
50 g valkosuklaata

Paistamiseen
n. 1/2 dl Valio Oivariini® juoksevaa

Tarjoiluun
valkosuklaalastuja
marjoja
hunajaa

  1. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Oleellista on, että maitojuoma kiehuu.
  2. Keitä 10 min. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Nosta sivuun. Mausta puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja suolalla. Anna jäähtyä.
  3. Lisää vehnäjauhot, munat ja karkeaksi rouheeksi paloiteltu valkosuklaa. Sekoita.
  4. Kuumenna Oivariini lettupannulla keskilämmöllä. Paista letut pannulla molemmin puolin.
  5. Tarjoa jälkiruokana sellaisenaan tai marjojen, valkosuklaalastujen ja hunajan kanssa.

Katso videolta, kuinka herkullisesti KK-keittiöläiset viimeistelivät lettuannoksen:

2661591

Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa

Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.

Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.