Vaatesuunnittelija Kirsi Haikala teki puvuston pienelle, runsasmuotoiselle naiselle. Hän rohkaisea tekemään valmiskaavoihin pieniä muutoksia, jotta saat persoonallisuutta asuihisi.

Käsillä tekeminen erimuodoissaan on kulkenut aina vahvasti mukanani. Pienenä kyhäilin äidin ompelutöiden ylijäämätilkuista nukeilleni vaatteita, ja taitojen vähän kehittyessä aloin sitten vaatettaa itseäni. Käsityö ja kuvaamataito olivat aina lempiaineitani koulussa ja lukion jälkeen olikin päivän selvää, että haluan jatkaa opiskelu-uraani vaatetusalalla.

Nyt 15 vuotta myöhemmin olen vihdoin saavuttamassa unelmaani vaatetusalan Taiteen maisterin tutkinnosta, sillä opinnot Lapin yliopistossa alkavat olla loppusuoralla. Näiden 15 vuoden aikana arkistoihini on kertynyt pukuompelijan, vaatetusalan muotoilijan AMK, taiteen kandidaatin ja pian myös taiteen maisterin tutkinnot, ja lisäksi vielä kaksi ihanaa lasta.

Ommellessani vaatteita käytän usein valmiskaavoja, mutta teen kaavoihin aina muutoksia, jotta vaatteista tulee persoonallisia, uniikkeja ja omannäköisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kehotan muitakin katselemaan kaavalehtien malleja sillä silmällä, että miltähän tuo malli näyttäisi vaikka aivan erilaisesta materiaalista valmistettuna tai esim. lyhyemmällä/pidemmällä helmalla tai hihoilla/lahkeilla. Myös vaatteissa olevia pieniä yksityiskohtia, kuten tikkauksia ja taskuja voi poistaa tai lisätä. Pieniä muutoksia, joilla vaatemalleja voi muovata enemmän oman näköiseksi, osaavat kaikki varmasti tehdä. Luovuutta ja rohkeutta vain peliin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaatteiden ja muodin lisäksi olen kiinnostunut kuvataiteista, maalaan mielelläni tauluja aina, kun aika antaa myöden. Kaksi pientä lastani on pitänyt huolen siitä, että niin ompelu kuin maalaaminenkin on jäänyt äidiltä viime aikoina taka-alalle. Tämä juhlavaatemallisto Suuri Käsityö -lehteen oli oikeastaan ensimmäinen suurempi ompelutyö kolmeen vuoteen. No, nyt kun taas vauhtiin pääsin, niin tästähän on hyvä jatkaa.

Tulevaisuuden varalle minulla on paljon haaveita, ideoita ja suunnitelmia. Kirjoitan pro gradu – tutkielmaani suomalaisesta muotijournalismista ja työ muotilehdistön parissa kiinnostaa kovasti. Liikeideoita oman yrityksen perustamiseenkin löytyy takataskusta…

Sisältö jatkuu mainoksen alla