Jos asuisin keskikaupungilla, kävisin varmaan useamminkin valmiilla aamiaisella. Olo oli vähän kuin ulkomailla, lomalla.

Mietimme työkavereiden kanssa, ovatkohan brunssit korvanneet osittain ravintolaillat nuorten aikuisten keskuudessa. Ainakin Helsingissä ne ovat supersuosittuja.

Olin viime lauantaina ystäväni kanssa Kruununhaassa kiertelemässä pikku kauppoja ja fiilistelemässä. Ihania vanhoja taloja, pikku putiikkeja, myyjiä, joilla oli aikaa jutella. Aika tavallaan pysähtyi siellä, koska kenelläkään ei ollut kiire.

Löysimme sattumalta kivan kahvilan, nimeltään Qulma, jossa oli lauantai-brunssi. Brunssi sisälsi herkkulautasen, jolla oli pateeta, sämpylä, parmankinkkua ja oliiveja sekä vitamiinishotti. Jogurtin kanssa sai valita erilaisia hedelmiä ja kastikkeita ja juomaksi omavalintainen erikoiskahvi. Otin ison latten. Kaiken lisäksi hintaan kuului vielä uuniperunoita, täytevaihtoehtoina muun muassa kana, katkarapu ja tonnikala. Jälkkäriksi oli talon brownie-tyyppinen muffinssi. Paikka oli kivasti ja trendikkäästi sisustettu, siellä oli helppo viihtyä pidempäänkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos asuisin keskikaupungilla, kävisin varmaan useamminkin valmiilla aamiaisella. Olo oli vähän kuin ulkomailla, lomalla. Vielä kun löytäisi aamiaispaikkoja, joihin koiran voi ottaa mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos haluat nauttia brunssia Qulmassa, suuntaa osoitteeseen Mariankatu 13 b. Koko lystin hinta oli 18 e. Arkisin paikka on auki 8.30–15, lounaalla on salaattia, smörrejä ja keittobuffet. Lauantaisin aukioloaika on 10–14.

Sisältö jatkuu mainoksen alla