
noin 2 annosta
1 hanhenrintafilee
Lisuke
2 punajuurta
2 porkkanaa
2 naurista
2 perunaa
1 sipuli
suolaa
voita
hunajaa
½ dl vettä
---
1. Poista rintafileestä sisäfile, nahka ja mahdolliset kalvot. Voit pakastaa sisäfileen ja käyttää sen myöhemmin. Leikkaa nahka ohuiksi siivuiksi. Pane nahkasiivut viileälle pannulle ja ruskista miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Valuta, siirrä paperin päälle ja suolaa.
2. Ruskista rinta kevyesti paistorasvassa molemmin puolin ja suolaa.
3. Pane paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista uunin keskitasolla 80 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 64 astetta (noin 30 min).
4. Tee lisuke ja kastike.
5. Pese ja pilko kasvikset. Laita uunivuokaan väljästi ja mausta suolalla. Laita nokare voita ja hunajaa päälle, lisää vesi. Kypsennä ensin uunissa hanhen kanssa. Ota hanhi uunista ja peitä foliolla.
6. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paahda kasvikset kypsiksi. Huuhtele ruskistuspannu valkoviinillä ja kiehauta. Halutessasi voit lisätä nokareen voita.
7. Leikkaa hanhen rinta poikkisyin siivuiksi ja ripottele rapeaa nahkaa päälle. Tarjoile juuresten ja kastikkeen kanssa.
Ohje Ilkka Arvola, ravintola Vilee, Mikkeli, kuva Nico Backström