Jos laitat kinkun illalla uuniin, saat herätä ihanaan joulukinkun tuoksuun.

  1. Sulata kinkku jääkaapissa astiassa, jossa on reunat. 8 kilon kinkun sulaminen kestää 3-4 päivää, 4 kilon kinkun noin 2 päivää.

  2. Nosta sulanut kinkku huoneenlämpöön 5-6 tuntia ennen paistamista. Tarkista, että kinkun sisälämpötila on noin 10 astetta ennen paistamista.

  3. Nosta kinkku voideltuun, isoon, reunalliseen uuniastiaan, kamarapuoli ylöspäin. Työnnä paistolämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei osu luuhun.

  4. Paista kinkkua 125 asteessa uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpötila on noin 75 astetta. Paistoaika on noin tunti/kilo.

  5. Poista veitsellä kamara eli nahka ja rasvakerros. Voitele kinkku sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja. Työnnä neilikoita koristeeksi. Jos neilikat eivät painu kinkun sisään, tee teräväkärkisellä veitsellä pieni lovi ja työnnä neilikat viiltoon.

  6. Kuorruta kinkkua 250 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.