4 hengelle

2 punasipulia
(2-3 valkosipulinkynttä)
1 porkkana
1 pieni palsternakka tai pari juuripersiljaa
pala (100 g) juuriselleriä
1 rkl öljyä
3 dl vettä
1 kanelitanko
1 laakerinlehti
1½ dl punaisia linssejä
½ tl suolaa
½-1 tl jauhettua tai murskattua korianteria
ripaus chiliä
½ pkt täysjyväkuskusia

Pinnalle
silputtua korianteria tai persiljaa

---


1. Kuori ja suikaloi sipulit ja juurekset. Kuullota kasviksia muutama minuutti öljyssä paistokasarissa tai kattilassa. Lisää sekaan vesi, kanelitanko ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi.

2. Huuhtele linssit ja sekoita kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja korianterilla sekä maun mukaan chilillä.

3. Kastikkeen hautuessa valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa kuskus laakeaan tarjoilukulhoon ja kaada kastike päälle. Ripottele pinnalle korianteria ja tarjoa.

Vinkki! Korvaa kuskus keitetyllä kinoalla (quinoa). Se on gluteeniton, proteiinia ja kivennäisaineita sisältävä lisäke.

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Arto Vuohelainen