1 annos

1 Kananpojan Minuuttipihvi, Kariniemi
3 tl limetin mehua
mustapippuria
suolaa
2 viipaletta Ruistoastia, Fazer
1 rkl kevyt tuorejuustoa, kuten ranskalainen sinappi & yrtit, Créme Bonjour 13%
kourallinen rucolaa
tuoretta basilikaa
1 tomaatti

---


1. Grillaa tai paista kananpojan pihvi muutama minuutti puoleltaan. Nosta pihvi lautaselle. Purista pintaan limetin mehua. Rouhi kevyesti suolaa ja mustapippuria.

2. Paahda leipäviipaleet rapeiksi paahtimessa tai grillissä. Voitele viipaleille yrttijuustoa.

3. Aseta leivälle rucolaa, basilikan lehtiä, tomaattiviipaleita ja pihvi. Paina leipä kanneksi. Leikkaa annos kolmioiksi. 

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.