Appenzeller-juusto sopii pyttikseen mainiosti.
Kinkku-juurespyttis
Ainekset
Työvaiheet
Keitä juurekset ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Kuutioi kinkku. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä, kunnes se pehmenee. Lisää juurekset ja paista niihin kaunis väri.
Lisää pannulle kinkkukuutiot ja kerma. Anna seoksen lämmetä. Ripottele päälle juusto. Annostele pyttis lautasille. Tarjoa paistettujen kananmunien ja kurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa.
Vinkki! Käytä pyttikseen esim. naurista, juuriselleriä tai juuripersiljaa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia