Annos neljälle

1 munakoiso
1 pkt (250 g) kotijuustoa
2 rkl tomaattisose
3 valkosipulinkynttä
1 tl rosmariinia
2 rkl vettä
200 g kirsikkatomaatteja
1 prk (250 g) kevyttä tomaattikastiketta, esimerkiksi Dolmio light Bolognese

---


1. Leikkaa pestyistä munakoisosta pitkittäin ohuita viipaleita.

2. Leikkaa juusto noin 4x1 sentin tikuiksi.

3. Sekoita tomaattisose, hienonnettu valkosipuli, rosmariini ja vesi.

4. Asettele viipaleet työlaudalle.Voitele munakoisoviipaleiden leikkuupinta tomaattiseoksella. Laita juustotikut viipaleiden päähän ja kierrä rullalle.

5. Kaada puolet tomaattikastikkeesta uunivuoan pohjalle. Nostele rullat ja kirsikkatomaatit vuokaan ja kaada loput kastikkeesta rullien päälle.

6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan salaatin ja leivän kanssa. Lisäkkeeksi sopii myös kokojyväriisi.

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.

Kiisseli on kevyt ja makea herkku.

Kiisselin pohjaksi voi käyttää mitä tahansa hedelmiä tai marjoja, mitä löydät tuoretiskiltä tai pakastimestasi. Hyödynnä myös mehujen ja tuoremehujen jämät.

 

Tallimestarin kiisseli
5 dl karviaisia, raparperi- tai omenapaloja
8 dl vettä
5 rkl sokeria
Suurus
3 rkl perunajauhoja
2 dl vettä
Lisäksi
4 viipaletta kuivahtanutta hapanleipää
50 g voita
4 rkl sokeria
2 tl kaakaojauhetta
1 dl kermaa

Pilko raparperit tai omenat pieniksi kuutioiksi. Marjat voi halkaista.

Kaada marjat tai hedelmät kattilaan, lisää vettä ja sokeria. Keitä pari minuuttia.

Tee suurus: sekoita perunajauhot veteen ja kaada tasaisena nauhana marjakattilaan, sekoita koko ajan. Anna kiisselin kiehahtaa vain sen verran, että pintaan pulpahtaa pari kuplaa.

Raasta kuiva hapanleipä hienoksi raastinraudalla tai monitoimikoneessa. Paahda leipäraaste voissa pannulla kauniin ruskeaksi. Lisää sokeri ja kaakaojauhe ja jatka paahtamista muutama minuutti niin, että sokeri ja kaakao sulavat.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lusikoi kermavaahtoa kiisselin päälle juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle leipämuruja.