4 annosta

500 g parsaa

Kastike
150–175 g voita tai margariinia
3 keltuaista
3 rkl kuivaa valkoviiniä
ripaus suolaa
1 tl sokeria
ripaus valkopippuria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kermavaahtoa tai vaahdotettua smetanaa

---

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Keitä parsat. Sulata voi.

2. Laita keltuaiset, viini, suola, sokeri ja valkopippuri kuumentamista kestävään kulhoon. Laita kulho vesikattilan päälle. Kuumenna pienellä lämmöllä ja vatkaa vesihauteessa keltuaisseosta voimakkaasti, kunnes seos sakenee.

3. Nosta kattila liedeltä ja lisää sulatettu voi koko ajan sekoittaen. Lisää seuraavaksi sitruunamehu ja sekoita voimakkaasti. Juuri ennen tarjoilua sekoita kermavaahto kastikkeeseen.

Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla