4 annosta

500 g graviera-juustoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi
maalaisleipää
1–2 sitruunan mehu

---


1. Leikkaa juusto sentin paksuisiksi viipaleiksi.

2. Vatkaa munat hyvin ja kaada laakealle astialle, kuten lautaselle. Kaada jauhot toiselle lautaselle. Kääntele jokaista juustoviipaletta munassa kummaltakin puolelta.
Leivitä viipaleet sen jälkeen jauhoissa molemmilta puolilta.

3. Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla. Paista juustoviipaleet kuumalla pannulla molemmilta puolilta, kunnes pinta on kullanruskea.

4. Tarjoa heti paistamisen jälkeen leivän ja sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki! Graviera-juuston voi korvata emmentalilla tai gruyere-juustolla.

Teksti ja kuva Lina Tegman, käännös Kiia Renko