Marmeladikarkkien valmistus ei ole hätäisen hommaa. Kärsivällisyys kuitenkin palkitaan, sillä käsin tehdyt namut ovat suloisia ja juuri sen makuisia kuin haluat.

6 rkl agar-agar-hiutaleita
1½ l vettä
6 dl sokeria
6 dl mehutiivistettä maun mukaan

Pinnalle
sokeria
(perunajauhoja)

Mittaa agar-agar-hiutaleet kattilaan. Kaada päälle vesi ja sokeri. Keitä seosta hiljalleen välillä hämmennellen noin 45 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää mehu joukkoon.

Vuoraa noin 30 x 40 cm:n reunallinen astia tuorekelmulla. Kaada marmeladiseos vuokaan ja anna jähmettyä pari päivää.

Ota pienellä muotilla kuvioita ja laita ne kuivumaan leivinpaperin päälle. Anna taas kuivua pari päivää. Voit vaihtaa välillä paperia.

Kaada syvälle lautaselle tai kulhoon sokeria ja sokeroi marmeladit. Jos sokeri sulaa pinnalle, siivilöi hieman perunajauhoja päälle ja sokeroi uudelleen.

Vinkki! Marmeladien valmistaminen vaatii pitkää pinnaa, sillä niiden kuivuminen kestää pitkään. Sokerit sulavat herkästi marmeladin pintaan, jos ne sokeroi liian pian. Paksut marmeladit voi leikata kahdeksi ohuemmaksi herkkupalaksi.