5–6 annosta

1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
2 punajuurta
2 rkl oliiviöljyä
450 g risottoriisiä
½ dl valkoviiniä
1 l kuumaa kasvislientä
2 dl parmesaanijuustoraastetta
2 rkl voita

Lisäksi
100 g sinihomejuustomuruja tai vuohenjuustoa


1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.

2.  Kuumenna öljy tilavassa paistokasarissa tai kattilassa. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä 5–6 minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää joukkoon punajuuriraaste ja valkoviini. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon.

3. Lisää kiehuvaa kasvislientä pari desiä kerrallaan. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä, kunnes kaikki neste on imeytynyt ja riisi on kypsää. Aikaa menee noin 25 minuuttia. Sekoittele välillä. Lisää joukkoon parmesaanijuustoraaste ja voi.

4. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua sinihomejuusto- tai vuohenjuustomuruja.

Kuva Elvi Rista