5–6 hengelle

500 g maustamattomia porsaansuikaleita
2 rkl öljyä
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
2½ dl tummaa riisiä
7 dl kasvislientä
1 prk (500 g) tomaattipastakastiketta

Tarjoiluun
1–2 dl cashew-pähkinöitä

---


1. Ruskista porsaansuikaleet öljyssä isossa padassa. Nosta suikaleet lautaselle.

2. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa. Laske lieden lämpöä ja kuullota sipuli samassa padassa. Lisää riisi ja kesäkurpitsa. Jatka kypsentämistä minuutin ajan.

3. Valmista kasvisliemi liemikuutiosta. Lisää pataan tomaattikastike, kasvisliemi ja ruskistetut porsaansuikaleet sekä mahdolliset nesteet lihasta. Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja kypsennä pataa hiljaa kiehuen 30 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.

4. Annostele ruoka tarjoilukulhoihin. Ripottele pinnalle hienonnettuja cashew-pähkinöitä.
Tarjoile leivän kanssa keiton tapaan.

Teksti Tiina Rinkinen ja Kiia Renko