250 g kalvotonta poronpaistia tai -fileetä (esim. Sallan villiporoa)
2 dl kuohukermaa
3 keltuaista
maun mukaan suolaa, rouhittua mustapippuria ja nelimaustetta (seos jossa maustepippuria, jauhettua inkivääriä, neilikkaa ja kanelia)

Lisäksi
noin 2 dl päivän vanhasta leivästä raastettua korppujauhoa

Paistamiseen
voita

---


1. Jauha liha lihamyllyssä kolmeen neljään kertaan ja pane jääkaappiin. Pane viileä liha tehosekoittimen tai yleiskoneen kulhoon ja lisää sekaan keltuaiset ja kerma varovaisesti ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja nelimausteella (maustesekoitus). Tarvittaessa voit korvata nelimausteen jauhetulla maustepippurilla ja neilikalla.

2. Nosta valmis massa jääkaappiin pariksi tunniksi.

3. Raasta päivän vanha valkoinen leipä hienoksi, nosta raasteen pinnalle 130–150 g valmista lihamassaa ja muotoile pihviksi. Massa on hyvin pehmeää, joten ole varovainen.

4. Ruskista pihvit runsaassa voissa molemmin puolin nopeasti ja nosta pihvit uunivuokaan.
Paista uunissa 180 asteessa keskitasolla 4–5 minuuttia. On tärkeää, että pihvi jää sisältä kosteaksi.

5. Tarjoa perunamuusin ja sokeroidun puolukan kera. Lisäksi voit paistaa poronkateenkorvaa, jos olet sitä onnistunut saamaan.

Vinkki! Voit myös paistaa pihvit voin ja poronpinnan eli poron selkärasvan seoksessa.

Teksti Marja Samuli