6 dl suolasieniä
2 dl punasipulisilppua
(1 ½ dl omenakuutioita)

Kastike
2 dl kuohukermaa
½ dl majoneesia
1-3 rkl omenaviinietikkaa
½ dl tillisilppua
ripaus valkopippuria tai rouhittua mustapippuria

---


1. Liota sieniä yön yli väljässä vedessä jääkaapissa, jotta liika suolaisuus häviää. Valuta sienet hyvin siivilässä ja silppua. Sekoita kaikki salaattiaineet yhteen. Voit jättää omenan pois halutessasi.

2. Vaahdota kerma hyvin löysäksi, lähes juoksevaksi vaahdoksi. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Yhdistä sienisalaatti ja kastike. Anna maustua jääkaapissa peitettynä vähintään pari tuntia.

Vinkki! Voit valmistaa sienisalaatin myös kaupan tuoreista herkku- tai
siitakesienistä. Silppua ne hakkelukseksi ja valmista, kuten edellä.
Lisää herkkusienisalaattiin suolaa makusi mukaan.

Teksti Kiia Renko, kuva Pia Inberg