Sinappisilakat sopivat joulun kalapöytään. Ja maistuvat ne hyvin kyllä muulloinkin!

Ainekset:

600 g silakkafileitä

Etikkaliemi
1 rkl suolaa
1 dl väkiviinaetikkaa
5 dl vettä

Sinappikastike
2 rkl sinappia
3 rkl sokeria
2 tl suolaa
3 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1 dl rypsiöljyä
4 rkl tilliä

Näin teet:

Sekoita etikkaliemen ainekset ja laita silakkafileet likoamaan yön yli. Valuta valkoisiksi muuttuneet fileet hyvin.

Tee sinappikastike. Sekoita kaikki ainekset öljyä ja tilliä lukuun ottamatta kulhossa. Lisää öljy koko ajan hyvin sekoittaen ensin tippa kerrallaan ja lopuksi ohuena nauhana.

Lisää kastikkeeseen hyvin valutetut silakkafileet ja hienonnettu tilli. Anna tekeytyä yön yli.