6 hengelle alkuruokana tai 4 hengelle pääruokana

6 suurta sipulia
3–5 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
1 l liha- tai kasvislientä ruokalusikallinen voita
pari laakerinlehteä
nippu tuoretta timjamia
ripaus mustapippuria
(suolaa)

Pinnalle
gruyerejuustoa murennettuna
(lapsille voi laittaa jotain miedompaa juustoa)

---


1. Kuori ja viipaloi sipulit. Laita ne kattilaan oliiviöljyn ja voin kanssa.

2. Paista miedohkolla lämmöllä ensin ilman ruskistamista 10 minuuttia kannen alla. Nosta lämpöä ja ruskista sipuleihin kaunis väri.

3. Kaada lihaliemi kattilaan ja lisää joukkoon yrtit ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 30 minuuttia.

4. Annostele valmis keitto lautasille. Ripottele päälle juusto.

5. Nosta kulhot joko 250-asteiseen uuniin grillivastuksen alle hetkeksi tai paista juustoon kaunis väri puhaltimella.

Tuomaksen vinkki: Älä laita suolaa keittoon, jos tarjoat samaa ruokaa lapsille.

Teksti: Sanna Kekäläinen, ohje: Tuomas Meriluoto