4 annosta

4 broilerin koipireittä

Marinadi
2 dl maustamatonta jogurttia
1 sitruunan mehu ja kuori
3 rkl sitruunaruohotahnaa
3 tl suolaa
1 rkl sokeria

Päälle

3-4 sitruunaa

---


1. Poista koipireisistä nahka. Vedä koipiin kolme viiltoa terävällä veitsellä.

2. Sekoita marinadiaineet. Sivele tahnaa reilusti koipireisien päälle ja viiltoihin. Anna marinoitua jääkaapissa kulhossa peitettynä yön yli. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja nosta koivet voideltuun uunivuokaan.

3. Leikkaa sitruunasta ohuita siivuja ja peitä koivet siivuilla. Paista koipia 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Tarjoa vihreän salaatin ja vaalean leivän kanssa.

Vinkki! Voit marinoida koipireidet myös tandooritahnassa, jolloin saat tulisempaa makua ruokaan. Jätä silloin sitruuna pois ja sekoita jogurttiin vain tandooritahna

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.

Kiisseli on kevyt ja makea herkku.

Kiisselin pohjaksi voi käyttää mitä tahansa hedelmiä tai marjoja, mitä löydät tuoretiskiltä tai pakastimestasi. Hyödynnä myös mehujen ja tuoremehujen jämät.

 

Tallimestarin kiisseli
5 dl karviaisia, raparperi- tai omenapaloja
8 dl vettä
5 rkl sokeria
Suurus
3 rkl perunajauhoja
2 dl vettä
Lisäksi
4 viipaletta kuivahtanutta hapanleipää
50 g voita
4 rkl sokeria
2 tl kaakaojauhetta
1 dl kermaa

Pilko raparperit tai omenat pieniksi kuutioiksi. Marjat voi halkaista.

Kaada marjat tai hedelmät kattilaan, lisää vettä ja sokeria. Keitä pari minuuttia.

Tee suurus: sekoita perunajauhot veteen ja kaada tasaisena nauhana marjakattilaan, sekoita koko ajan. Anna kiisselin kiehahtaa vain sen verran, että pintaan pulpahtaa pari kuplaa.

Raasta kuiva hapanleipä hienoksi raastinraudalla tai monitoimikoneessa. Paahda leipäraaste voissa pannulla kauniin ruskeaksi. Lisää sokeri ja kaakaojauhe ja jatka paahtamista muutama minuutti niin, että sokeri ja kaakao sulavat.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lusikoi kermavaahtoa kiisselin päälle juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle leipämuruja.