4 annosta

4 broilerin rintafileetä

Täyte
2 tl suolaa
1-2 rkl sinappia
rakuunaa tai basilikaa
paprikaa
emmentaljuustoa

Pinnalle

sitruunamehua
seesaminsiemeniä
(suolaa ja paprikajauhetta)

---


1. Leikkaa broilerin rintafileiden sivuille syvät viillot. Avaa fileet auki ja levitä sisäpinnoille suolaa, sinappia ja yrttisilppua.

2. Leikkaa paprikasta ohuita renkaita ja halkaise ne kahtia. Leikkaa juustosta reiluja siivuja. Laita paprikaa ja juustoa broilerin sisälle ja sulje fileet.

3. Purista pinnalle sitruunamehua ja sirottele päälle siemeniä. Voit ripotella päälle myös hieman suolaa ja paprikajauhetta. Paista täytettyjä fileitä 200 asteessa uunipellillä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Vinkki! Tarjoa lisäkkeeksi salsaa, jossa on pieneksi silputtua tomaattia, kurkkua, punasipulia ja tuoretta rakuunaa tai korianteria. Mausta salsa suolalla ja valkoisella balsamicolla.

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.

Kiisseli on kevyt ja makea herkku.

Kiisselin pohjaksi voi käyttää mitä tahansa hedelmiä tai marjoja, mitä löydät tuoretiskiltä tai pakastimestasi. Hyödynnä myös mehujen ja tuoremehujen jämät.

 

Tallimestarin kiisseli
5 dl karviaisia, raparperi- tai omenapaloja
8 dl vettä
5 rkl sokeria
Suurus
3 rkl perunajauhoja
2 dl vettä
Lisäksi
4 viipaletta kuivahtanutta hapanleipää
50 g voita
4 rkl sokeria
2 tl kaakaojauhetta
1 dl kermaa

Pilko raparperit tai omenat pieniksi kuutioiksi. Marjat voi halkaista.

Kaada marjat tai hedelmät kattilaan, lisää vettä ja sokeria. Keitä pari minuuttia.

Tee suurus: sekoita perunajauhot veteen ja kaada tasaisena nauhana marjakattilaan, sekoita koko ajan. Anna kiisselin kiehahtaa vain sen verran, että pintaan pulpahtaa pari kuplaa.

Raasta kuiva hapanleipä hienoksi raastinraudalla tai monitoimikoneessa. Paahda leipäraaste voissa pannulla kauniin ruskeaksi. Lisää sokeri ja kaakaojauhe ja jatka paahtamista muutama minuutti niin, että sokeri ja kaakao sulavat.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lusikoi kermavaahtoa kiisselin päälle juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle leipämuruja.