Pohja
4 valmista pienempää pizzapohjaa tai
2 isoa

Päälle
1 prk (400 g) tomaatti-yrtti-pastakastiketta tai
muuta tomaattikastiketta purkista
noin 500 g tomaatteja
1 pötkö (200?250 g) vuohenjuustoa
2 dl oliivirenkaita tai oliivirenkaita
(artisokan sydämiä)
pizzamaustetta maun mukaan
suolaa maun mukaan
4 dl pizzajuustoraastetta
tuoretta basilikaa

---


1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Levitä reilusti tomaattikastiketta pizzapohjille, reunoja myöten.

2. Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto. Puolita viipaleet. Asettele tomaattikastikkeen päälle. Levitä oliivit ja halutessasi artisokansydämet pizzan päälle. Mausta makusi mukaan. Ripottele pizzojen päälle juustoraastetta.

3. Paista uunin keskitasolla kymmenisen minuuttia tai kunnes pizzapohja on rapea ja juusto sulanut. Laita pizzan päälle ennen tarjoilua basilikaa.

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.

Kiisseli on kevyt ja makea herkku.

Kiisselin pohjaksi voi käyttää mitä tahansa hedelmiä tai marjoja, mitä löydät tuoretiskiltä tai pakastimestasi. Hyödynnä myös mehujen ja tuoremehujen jämät.

 

Tallimestarin kiisseli
5 dl karviaisia, raparperi- tai omenapaloja
8 dl vettä
5 rkl sokeria
Suurus
3 rkl perunajauhoja
2 dl vettä
Lisäksi
4 viipaletta kuivahtanutta hapanleipää
50 g voita
4 rkl sokeria
2 tl kaakaojauhetta
1 dl kermaa

Pilko raparperit tai omenat pieniksi kuutioiksi. Marjat voi halkaista.

Kaada marjat tai hedelmät kattilaan, lisää vettä ja sokeria. Keitä pari minuuttia.

Tee suurus: sekoita perunajauhot veteen ja kaada tasaisena nauhana marjakattilaan, sekoita koko ajan. Anna kiisselin kiehahtaa vain sen verran, että pintaan pulpahtaa pari kuplaa.

Raasta kuiva hapanleipä hienoksi raastinraudalla tai monitoimikoneessa. Paahda leipäraaste voissa pannulla kauniin ruskeaksi. Lisää sokeri ja kaakaojauhe ja jatka paahtamista muutama minuutti niin, että sokeri ja kaakao sulavat.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lusikoi kermavaahtoa kiisselin päälle juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle leipämuruja.