noin 2 l keittoa

8–10 kypsää tomaattia
1 tuorekurkku
1–2 paprikaa
1 sipuli
3–4 rkl oliiviöljyä
2 prk (á 400 g) valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
noin 1 ruukku basilikaa
(vettä)
200 g fetaa tai mozzarellapalleroita

---


1. Leikkaa tomaatit, kurkku, siemenistä puhdistettu paprika ja kuorittu sipuli paloiksi.

2. Kuumenna öljyä ison kattilan pohjalla ja kuullota kasviksia hämmennellen 10 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja jatka keittämistä 40–50 minuuttia. Keitto saa porista itsekseen kannen alla. Sekoita välillä muutaman kerran.

3. Lisää lopuksi basilika, keitä 5 minuuttia ja soseuta keitto. Keittoon saa jäädä paloja. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä.

4. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla makusi mukaan.

5. Tarjoa esimerkiksi fetan tai pienten mozzarellapallojen kanssa.

Vinkki! Keiton kanssa voi tarjota purkkien pohjalle jääneet etikka- ja öljysäilykkeet kuten valkosipulit, hillosipulit, paprikasäilykkeen, kaprikset jne.

 Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen