Joitakin aterioita ei unohda koskaan. Kodin Kuvalehden lukijat kertovat muistoja reissuilla ruokapöydässä koetuista elämyksistä.

"Egyptissä söin kamelinlihapihvin suklaakastikkeella. Voi kuulostaa omituiselta, mutta yhdistelmä todellakin toimi." - Jonna

"Asuin aikoinaan Sichuanissa Kiinassa. Siellä tuli popsittua jos jonkinlaista eläimenosaa. Villein kokemus taisivat olla raa'at sianaivot, jotka tuotiin sellaisenaan pöytään ja paistettiin itse kypsäksi kuumassa mausteliemessä. Kunhan vain sulki silmät ja maiskutteli, maku muistutti yllättävän paljon tofua." - Josefina

"Ostin Washington DC:ssä ruokarekasta vietnamilaisen subin, banh mhin. Se oli uusi elämys, johon yhdistyivät ihanat mausteet, tuoreus, kesä, loma, parasta seuraa ja ihmisten katselua puistossa. Arvosana 10+. - Minna

"Keniassa söin erään perheen luona ugalia ja sen seurana kaalia ja vuohenlihaa. Ei ehkä parasta maultaan, mutta niin rakkaudella tarjottua, että sydän suli." - Mökö

"Paras muistamani ateria oli lankkupihvi Turkissa. Mies ei syönyt koko viikon aikana muuta kuin joka päivä lankkupihviä." - Assu

"Hollannissa syömäni pekonilettu siirapin kera oli ihanaa! Olen asunut Hollannissa 10 vuotta. Kun viimeksi olin verestämässä muistoja Amsterdamissa, lettu maistui taas niiiin hyvälle. Aikoinaan ensi reaktioni pekonista letussa ja siirappia päälle oli, että "kui voi?" Mutta hyvin voi!" - PaulaLiina

"Söin pelmenejä Venäjällä joskus nuorena opiskelujaksolla. Oli kylmä talvi: posket melkein jäätyivät, kun Nevalta tuuli. Eräs opettaja sitten tarjosi lämpimiä itse tekemiään pelmenejä smetanalla höystettynä. Se nautinto lievitti oloa kaiken kylmän ja koti-ikävän keskellä. - Malli11

"Ihanin ruokamuistoni taitaa olla ihan tavallinen kreikkalainen ruoka. Saganaki, kreikkalainen salaatti, viininlehtikääryleet, oliiviöljyllä maustetut paahdetut leivät ja kylmä olut. Nam!" - Sirpa

"Paras ulkomaan ateria oli pääsiäispäivällinen sisilialaisessa ystäväperheessä. Ikimuistoista olivat kymmenien vuosien perinteellä ja taidolla valmistetut cannellonit ja erityisesti se into, jolla kaikki pöydän keskellä kinastelivat siitä, valmistaako talon emäntä vai hänen sisarensa kunkin ruokalajin paremmin." - Tea

"Ikimuistoisin ravintolakokemukseni oli Krakovassa Puolassa. Menimme ystävieni kanssa kreikkalaiseen ravintolaan. Tilasimme fetapastaa ja pasta bolognesea. Pöytään tuotiin spagettia ilman kastiketta, päällä viipale fetajuustoa. Tarjoilija pahoitteli, että pasta on lopussa. Häivyimme ravintolasta kebab-kojulle." - Mirka

"Ihaninta oli oikeassa italialaiskodissa syöty pinaattipiirakka. Luulin inhoavani pinaattia, mutta kun italialaismummo toi pöytään tämän herkun, nielin epäluuloni ja löysin suosikkiruokani." - Suvi

"Matka Israeliin mullisti käsitykseni hotelliaamiaisesta. Tarjolla oli sen seitsemää sorttia lämpimiä ruokia, lihaa, täytettyjä kasviksia, salaatteja, siemeniä ja maustepöperöitä. Jälkiruokaa oli varmaan kymmenenlaista: marja- ja suklaamousset, leivonnaiset, halvaa, tummaa suklaata... Siinä oli suomalainen ihan sekaisin. Vasta loppuviikosta alkoi tajuta, että joka lajia ei tarvitse maistaa." - Kaarina

"Hawaijilla söin maaunissa kypsytetty possua, imua. Söimme sitä suuressa Luau -juhlassa rannalla, leit kaulassa." - Kisuna

"Olimme äidin kanssa vaeltamassa Kreetalla. Pienen vuoristokylän ravintolassa söimme kesäkurpitsapaistosta. Oli maukasta, ja hienot maisemat ja ulkoilma kruunasivat lounaan." - Mindi

"Thaimaassa olen syönyt herkullista katkarapua. Saimme itse valita akvaarioista ruokamme. Oli taatusti tuoretta." - Mirkku

Lue myös:

Oletko lähdössä matkalle? Lue 9 hyvää pakkausvinkkiä

Näin varaat matkan oikeaan aikaan

Vinkit matkakuvaajalle