Television viereen hoitajat liimasivat muistutuslapun mamman lempiohjelmista.
Television viereen hoitajat liimasivat muistutuslapun mamman lempiohjelmista.

Kun sinusta tulee vanha ja muistamaton, kuka osaa kertoa sairaanhoitajalle, mitä ruokaa inhoat ja mitä telkkariohjelmaa rakastat?

Kun Alzheimerin tauti vei mammaltani muistin ja puhekyvyn, me läheiset aloimme muistaa ja puhua hänen puolestaan. Selitimme tietäväisinä sairaanhoitajille, millainen ihminen mamma sisimmiltään on: karjalainen, nauravainen, päättäväinen, mutkaton. Tykkää vanhoista Suomi-filmeistä, Kauniista ja rohkeista sekä luonto-ohjelmista.

Television viereen hoitajat liimasivat muistutuslapun mamman lempiohjelmista. Osaisivat sitten kääntää oikealle kanavalle.

Jäin miettimään. En ole selkeä ihminen kuten mammani, pidän mistä sattuu!

Mitä ihmettä minun muistilappuuni aikanaan kirjoitettaisiin?

"Anna pitää esimerkiksi Alaston ase 2½ -elokuvasta", mieheni vastasi empimättä.

Tuli rauhallinen olo.

Ehkä siinä vaiheessa, kun en enää muista kuka yritän olla, olen vain itseni.

Toivottavasti lappuni saa silloin täyttää mieheni. Tai joku muu, joka tietää, että nauran Leslie Nielsenille.

Mitkä kolme tv-ohjelmaa tai elokuvaa ovat sinulle erityisen tärkeitä? Mitä muuta toivoisit, että muistilappuusi kirjattaisiin? Kerro Kommentoi-kentässä!

Pullamössö

Sitten kun en enää itse muista

Minä pidän Ameliesta, Pienestä suklaapuodista, taide-elokuvista ja The Voice of Finlandista. Saunomisesta, Joogasta, Capoeirasta ja taistelulajeista(joskus nuorena olen harrastellut) sambasta, salsasta, modernista tanssista, baletista, vauhdista, jos en ole väsynyt, luonnosta, eläimistä (kissoista erityisesti ja hevosista), kasveista,kun möllötän aina bussin ikkunasta ja mietin mitä lajeja sekä lattareita ne olikaan, Stephen Kingin kirjoista, Rumpumusiikista, Akrobatiasta, pähkinöistä (paitsi...
Lue kommentti
Anna S. - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt17.4.2014

Sitten kun en enää itse muista

Kiitos kommentista, onpa kiinnostavaa! Itse haluaisin vielä lisätä muistilappuuni sen, että inhoan piimää. Sitä tunnutaan tarjoiltavan sairaalassa ja vanhainkodissa paljon, ja vaikka se niin terveellistä onkin, haluaisin vaalia lapsuuskammoani ja juoda mieluummin maitoa. :) Nuo väritoiveesi ovat myös tosi kiinnostavia! Yst. terv. Anna, toimittaja
Lue kommentti