Uraäidin Ruuhkavuodet -blogin Aino Pajukangas kirjoittaa muun muassa työn ja perheen yhdistämisestä, liikunnasta ja koirastaan Napsusta.
Aino Pajukangas, 40, on viestintäalan ammattilainen. Hän saattaa napata kuvan Uraäidin Ruuhkavuodet -blogiinsa lenkillä Napsun kanssa.

Aino Pajukangas perusti Uraäidin Ruuhkavuodet hiekkalaatikoksi kaltaisilleen kiireisille äideille. Se tarkoittaa, että piparitaikinan vieressä on kamera.

"Blogini nimi Uraäidin Ruuhkavuodet on mahdollisimman konstailematon ja kertoo heti, missä aihepiirissä liikun.

Aloitin blogini pohtiakseni työn ja perheen yhteensovittamista. Olen työhöni intohimoisesti suhtautuva uraihminen, jolla on kaksi lasta, harrastuksia, koiranpentu ja pitkä päivittäinen työmatka. Bloggaan myös lifestyle-aiheista, esimerkiksi liikunnasta, ja saatan silloin tällöin laittaa asukuvankin. 

Bloggaaminen on tuonut elämääni hauskoja keskusteluja seuraajieni kanssa. Olemme puhuneet esimerkiksi siitä, kuka ehtii ja kenen kuuluu sisustaa ja siivota. Onko jokaisella mahdollisuus täydellisen siistiin kotiin, jos vain hallitsee aikansa?

Etsin kiireistä elämää eläviä nelikymppisiä.

KUN ALOITIN BLOGIN, halusinkin perustaa eräänlaisen virtuaalisen hiekkalaatikon, jossa voi tavata muita vanhempia. Etsin samanlaisia, kiireistä elämää eläviä nelikymppisiä naisia kuin itsekin olen.

Lapsistani en julkaise tunnistettavia kuvia enkä edes kirjoita heistä ilman heidän lupaansa. Yksityiselämästäni kertovaan blogiin en halua tuoda työasioita.

Blogit ovat nykyisin täynnä kaupallisia yhteistöitä eli postauksia, joissa bloggaaja kirjoittaa saamastaan tuotteesta. Ihailen kirjoittajia, jotka osaavat tehdä kaupalliset postaukset niin, että lukijakin hyötyy eikä vain kirjoittaja itse.

Onko tuokin pakko laittaa nettiin?

BLOGGAAMINEN ANTAA ja ottaa. Se ottaa perheeltä yhteistä aikaa ja syö läsnäoloa. Taapero ei välttämättä huomaa, että äiti selailee vieressä sosiaalista mediaa, mutta kouluikäiset vaativat aitoa läsnäoloa.

Kun leivoin lasteni kanssa jouluajan ensimmäisiä pipareita ja otin pellillisestä kuvan, poikani huokasi: Onko tuokin pakko laittaa nettiin? 

Eli kun olen läsnä mutta kännykkä kädessä, olen kuitenkin hieman muualla, blogimaailmassa."

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 1/2016.
 

Ainon suosikit verkossa

Minäkö keski-ikäinen? -blogi on hersyvä. Tiia kirjoittaa mukaansatempaavasti äiti-ihmisen kotielämästä.

Pieni lintu -valokuvablogissa on sisustusta ja lapsiperheen arkea. Kuvahaasteet inspiroivat katsomaan maailmaa uudesta vinkkelistä.