Jussi Kinnunen, 53, on päihdeterapeutti, seksuaalineuvoja ja muusikko, joka rakastaa scifi-kirjallisuutta. Hän soittaa Veljekset Kinnunen -orkesterissa ja hänellä on terapeutin vastaanotto Helsingissä Eiran sairaalassa.
Jussi Kinnunen, 53, on päihdeterapeutti, seksuaalineuvoja ja muusikko, joka rakastaa scifi-kirjallisuutta. Hän soittaa Veljekset Kinnunen -orkesterissa ja hänellä on terapeutin vastaanotto Helsingissä Eiran sairaalassa.

Mietoja huumeita ei ole ja viinikin on myrkyllistä, sanoo päihdeterapeutti Jussi Kinnunen.

Juomari uskoo fantasiaan.

Olin nuorena ujo ja hyvin itsekriittinen. Minulla oli säännöt siitä, mitä saan tuntea ja mitä en. Yritin kouluttaa itsestäni hyvää ihmistä.

Viinan avulla pystyin vapautumaan. Juominen oli minulle ainoa keino saada hieman rauhaa itseltäni.

Päihteiden käytössä on yksinkertaistetusti kysymys alkeellisesta keinosta tulla toimeen tunteiden kanssa. Tarve käsitellä tunteita on todellinen, mutta alkoholi väärä keino.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vähänkin tottuneemman käyttäjän juoma pelkästään turruttaa eikä mukavaa nousuhumalaa enää tule. Ihminen on vain luonut itselleen fantasian, että viina tuo hyvää oloa. Raitistumisessa on kyse siitä, että pääsee eroon tästä fantasiasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mietoja huumeita ei ole.

Aikoinaan kokeilin hasista. Yllättäen se laukaisi minussa pahoja ahdistuskohtauksia. Mietona huumeena pidetty kannabis olikin minulle yksi vaarallisimmista päihdyttävistä aineista.

Huumevalistuksessa keskitytään varoittamaan lähinnä vain heroiinin ja muiden vahvoiksi luokiteltujen huumeiden vaaroista. Se on nurinkurista. Päihteiden vaikutukset ovat yksilöllisiä, kuten itsekin sain kantapään kautta oppia.

Mietoja huumeita ei yksinkertaisesti ole. Esimerkiksi alkoholi on liuotin, jota käytetään teollisuudessa lisäaineena. Se on yksi myrkyllisimmistä päihteistä.

On suorastaan koomista, että alkoholijuomat jaetaan mietoihin ja väkeviin. Samaa myrkkyä niissä miedoissakin on. Kaikki huumeet, alkoholi mukaan luettuna, voivat olla todella vaarallisia.

Uskon, että lähes kaikki lasten huostaanotot johtuvat vanhempien päihdeongelmasta.

Emme suostu näkemään ongelmaa.

Päihteiden käyttöön kuuluu, että käyttäjä kieltäytyy näkemästä, miten paljon ne ohjaavat hänen elämäänsä. Tämä luonnollisesti vaikeuttaa aineista eroon pääsemistä.

Sama kieltomekanismi toimii laajemminkin.

Olemme sokeita sille, kuinka laajalle päihteiden käytön vaikutukset yhteiskunnassa ulottuvat. Uskon, että esimerkiksi lähes kaikki lasten huostaanotot johtuvat vanhempien hoitamattomasta päihdeongelmasta.

Ongelmakäyttäjät tarvitsevat rangaistusten sijaan hoitoa, viime kädessä pakkohoitoa. Maailmassa tehdään hirvittävä määrä rikoksia rankaisevan päihdepolitiikan seurauksena. Itse olen sitä mieltä, että huumeiden kriminalisointi pitäisi poistaa.

Selvänä olisi ollut mahdotonta tulla toimeen yhtä julman ja vaativan sisäisen elämän kanssa.

Ihan vain ihminen riittää.

Minulle piste päihteiden käyttöön tuli, kun henki meinasi lähteä maksatulehduksen ja muiden terveysongelmien takia. Päihderiippuvuussairauksissa on siis tosiaan kysymys elämästä ja kuolemasta.

Raitistuminen on itsenäistymisprosessi. Ihminen rupeaa tutkailemaan, millainen oikeastaan onkaan. Mitä kestää ja mitä ei kestä, mistä itse oikeasti pitää.

Minun oli opittava olemaan armollisempi itselleni, sillä olisi ollut mahdotonta tulla toimeen selvin päin yhtä julman ja vaativan sisäisen elämän kanssa.

Vähitellen aloin erottaa, mitkä olivat ympäristön vaatimuksia ja mitkä omiani. Tajusin, että sellaista ihmistä, miksi yritin itseäni koulia, ei ole kuin ehkä sarjakuvissa.

Kysyin itseltäni, että tarvitseeko minun tosiaan olla superhessu vai riitäisikö, että olisin ihan vain ihminen.

Muokattu 20.6. 2016 kello 9.46: Korjattu kirjoitusvirhe ingressissä.

Vierailija

Hei,lapseni on huostaanotettu,olen juonut alkoholia viimeksi reippaammin kaverini häissä vuonna 2011. Lapseni sisarukset opiskelevat yliopistossa. Asioita on helppo yksinkertaistaa>siivoojan lapsesta tulee alkoholipitoinen lukutaidoton yhteiskunnan ongelma.Näin voi käydäkin,mutta meidän perhe ei ole mikään valtava poikkeus siinä että jotkut perheessä pärjäävät ja toiset eivät.Onko kyseessä tausta,geenit,yhteiskunta vaikea sanoa,mutta sen jälkeen kun sosiaaliviranomaiset ovat "auttamisessa"mukana niin mitään rakentavaa päihdeongelmaisenlapsen kohdalla ei enää tapahdu.16-vuotias lapseni karkasi oppilaskodistaan helmikuussa(2016),minulle ovat viranomaiset soittaneet tämän viiden kuukauden aikana seitsemän kertaa ja kertoneet että lastani ei ole näkynyt.Minä olen kyllä häntä nähnyt,koska hän syö,pesee pyykit ja välillä nukkuukin kotona.Ymmärrän toki että lastensuojelu laitoksista ei pystytä rakettina lähtemään lapsia hakemaan ja poliisin virka-apu pyyntö ei kyseisissä tapauksissa ole se ensisijainen hälytyskohde,mutta lapsi on lapsi.60-vuotiasta rapajuoppua ei enää mikään pelasta,mutta hänelle löytyy vieroitushoito osastot,kuntoutuspaikat ym. kun on vaan on tehokas sosiaalityöntekijä järjestämässä asioita.Huostaanotettua ala-ikäistä ei auta kukaan,huostaanottokodin henkilökunnalla ei ole resursseja ja sijoituksen sosiaalityöntekijöitä ei saa edes syyttäjä kiinni.Päihdeongelmaiset alaikäiset on pysäytettävä,Robinson Crusoen autio saari olisi yksi ratkaisu,sinne ei saisi päihteitä ja mahdollisuudet tuhota tulevaisuus rikollisilla päihteidenhankita keinoilla,olisivat vähäiset.Ärsyttävä murrosikäinen on hukassa,panostetaan nuoriin!

  • ylös 16
  • alas 15
ex-laitosnuori ehjästä perheestä

'Uskon, että lähes kaikki lasten huostaanotot johtuvat vanhempien päihdeongelmasta.' Tämä kommentti on täysin värää, olen itse aikoinani huostaanotettu ja tulen täysin ehjästä perheestä jossa ollut vain vähäistä alkoholinkäyttöä (noin.5 kertaa vuodessa sivistyneesti, ei humalaan asti). Muistan myös teinivuosiltani kun suurinosa kavereistani kävi jossain vaiheessa laitoksessa tai oli siellä kunnes täytti 18 ja palasi kulmille. Itse tunnen pelkästään vähintään 100 sijoitettua nuorta ja näin äkkiseltä laskettuna ainakin 30:lla heistä oli raittiit vanhemmat jos asiaa tutkisi tarkemmin luku suurenisi varmasti.

  • ylös 10
  • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla