Tervetuloa KK:n blogiyhteisöön! Blogin perustaminen on helppoa ja KK:n saitilta löydät aina hyvää seuraa.

Tee ensin esivalmistelut

1. Keksi blogillesi nimi.

2. Tee blogiisi kansikuva. Se näkyy kaikkien blogisivujen ylälaidassa, ja sen koon pitää olla vähintään 1230 x 150 pikseliä.

3. Valitse blogillesi profiilikuva. Se näkyy oikeassa sivupalstassa ja erilaisissa listauksissa. Usein profiilikuva on bloggaajan kasvokuva, mutta voit toki valita toisinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kirjoita lyhyt kuvaus blogin sisällöstä. Se näkyy oikeassa sivupalstassa ja auttaa sivuston käyttäjiä kiinnostumaan blogistasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki nämä ovat pakollisia vaiheita, mutta kaikkia voit muokata myöhemmin blogin asetuksista. 

Rekisteröidy

Rekisteröitymään pääset sinisessä yläpalkissa olevaa ihmishahmoa klikkaamalla. Palvelu luo sinulle automaattisesti tunnukseksi sana- ja numeroyhdistelmän (tyyppiä Käyttäjä1234), mutta voit vaihtaa sen haluamaasi muotoon. (Jos sinulla jo on Sanomatili, valitse suoraan Kirjaudu sisään.)

Vaihda järjestelmän luoma käyttäjätunnus sellaiseksi, jonka haluat näkyvän kommentoidessasi. Lataa käyttäjäsivulle profiilikuva: se näkyy esimerkiksi kun vastaat blogiisi tulleisiin kommentteihin. Blogin profiilikuva ei siis näy kommentoidessasi.

Kirjaudu sivustolle ja valitse Luo oma blogi -toiminto. (Yksi käyttäjä voi toistaiseksi luoda vain yhden blogin, joten tätä vaihetta et voi toistaa.)

Siirrä esivalmisteluissa kokoamasi aineisto niille kuuluviin paikkoihin.

Tallenna. Blogisi on nyt luotu, mutta julkiseksi se tulee vasta kun teet ensimmäisen postauksen.

Kirjoita postaus

Klikkaa oikeassa sivupalstassa näkyvää Lisää blogimerkintä -kuvaketta. Saat näkyviin postauslomakkeen. 

Kirjoita Otsikko-kenttään postauksesi otsikko.

Lisää postaukseen pääkuva Media-ruudusta. Paina Selaa-näppäintä ja eteesi avautuu laatikko, johon voit joko raahata kuvan tai etsiä sen selaamalla (Add files). Muista lopuksi tallentaa! 

  • Jos lisäät pääkuvaksi monta kuvaa, ne muodostavat kuvakarusellin (tästä voit katsoa, miltä se näyttää). Parhaan tuloksen saat, kun lataat vain samankokoisia ja -muotoisia kuvia.
  • Jos haluat, että kuva näkyy vain erilaisissa listoissa, mutta ei postauksessa, klikkaa Piilota pääkuva bloginäkymässä -ruutua.

Kirjoita postaus Sisältö-kenttään. Kentän yläpalkista löydät yleisimmät tekstinkäsittelytoiminnot. Sieltä voit myös lisätä tekstin sekaan kuvia tai videon. Älä raahaa kuvia tekstin joukkoon vaan klikkaa ensin kuvaikonia.

Lisää jokaiseen postaukseesi yksi tai kaksi avainsanaa eli tagia (esimerkiksi kakku, resepti, juhla). Erota avainsanat pilkulla. Tagit auttavat ajan mittaan lukijoita löytämään samaa aihetta käsittelevät kirjoituksesi. Avainsanalista näkyy blogin oikeassa sivupalstassa.

Julkaise postauksesi heti tai ajasta se ilmestymään haluamanasi aikana Ajastusvaihtoehdot-valikosta.

Tallenna postaus välillä ja aina lopuksi. Jos haluat tehdä välitallennuksen eli jatkaa postauksen työstämistä, valitse Tallenna ja jatka. Jos taas haluat tallentaa ja nähdä, miltä postaus näyttää valmiina, valitse Tallenna.

Onnea, olet bloggaaja!

Kerro blogistasi kavereille ja tutuille vaikka Facebookissa. Helpoiten se onnistuu postauksen alareunassa olevaa Facebook-linkkiä klikkaamalla.

Huomaathan tämän! 

Muista, että bloggaaja vastaa itse siitä, että hänellä on oikeus blogissa julkaistaviin kuviin ja teksteihin. Et voi kopioida toisten kuvia ja käyttää niitä blogissasi, olivatpa ne kuinka kivoja tai kuinka laajalti esimerkiksi Facebookissa levinneitä. Jos lainaat tekstiä, muista kertoa, kenen se on, äläkä lainaa liian isoa pätkää.

Emme salli blogiyhteisössä minkäänlaista vihapuhetta.

Mainonta ja ns. affiliate-markkinointi on KK:n blogiyhteisössä kielletty. Bloggaaja voi tehdä kaupallisia yhteistöitä ja toteuttaa esimerkiksi arvontoja, kunhan sopii asiasta etukäteen KK:n toimituksen kanssa. Kaupalliset yhteistyöt, joista on sovittu toimituksen kanssa, tulee merkitä selkästi postauksen alussa KAUPALLINEN YHTEISTYÖ -sanoilla.

Blogipostauksen olennaisen sisällön tulee löytyä postauksesta eikä linkin kautta ulkoiselta sivustolta.

Kodinkuvalehti.fi:n sivuilla blogataan Sanoma Lifestylen yhteisten blogisääntöjen mukaan. Tutustu Kodinkuvalehti.fi:n blogiyhteisön sääntöihin tästä linkistä.

Kysyttävää? 

Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla