Routakukka

Kotoamme on matkaa lähimpään pesulaan 75km. Hain pesulasta mattoja. Tavanomaisesta poiketen otin mukaan vain lompakkoni. Maksettuani pestyt matot, raahasin mattoja kainalossani, lompakko ja avaimet näpeissäni. En halunnut laskea mattoja hetkeksikään maahan, joten hivutin lompakon hetkeksi auton katolle...

Ajettuani useita kilometrejä lapseni haudalle kastelemaan kukkia, muistin samalla lompakon! En ollut muistanut siirtää sitä käsilaukkuuni takaisin. No, samaa ajoreittiä seuraten takaisin vilkuilin tienpenkkoja. Tultuani pesulalle takaisin, kävin kyselemässä josko joku ihana ihminen olisi löytänyt sen jo pihalta. Eipä ollut.

Yhdellä puhelinsoitolla sain kuoletettua pankkikorttini. Tyhmyyksissäni olin pitänyt avainlukulistaa lompakossani, kuitenkin ilman tunnuslukuja. Huonosti nukutun yön jälkeen kävin uusimassa jälleen 75:n kilometrin päässä passini, sillä ilman voimassa olevaa henkilötodistusta ei voi pankista saada uutta avainlukulistaa. Ilman avainlukulistaa ei voi asioida nykyisin netissä yhtään missään. Passi laitettiin tilaukseen poliisiasemalla ja samalla ilmoitin myös ajokortin ja lompakon häviämisestä.

Olin lopulta lähdössä kaupunkireissulta kotiin mieheni kanssa ja huomasin että minulle oli soitettu tuntemattomasta numerosta. Ajattelin, että ehkäpä... Numerosta vastasi miesääni, joka kysyi että olinko kenties hävittänyt jotakin viimeaikoina... No olin. Koko lompakkoni! Olin todella iloinen kun tapasin miehen kaupan pihalla. Hän oli nimeni perusteella löytänyt numeroni numerotiedustelusta. Lompakkoni oli löytynyt tieltä, melko kaukaa pesulasta! Kaikki kortit olivat tallella, rahaa minulla ei kolikoita lukuunottamatta ollutkaan mukanani. Maksoin pienen löytöpalkkion, enempää miehellänikään ei juuri silloin ollut mukana. Minut valtasi mahtava tunne siitä, että vielä oli rehellisiä ja auttamisenhaluisia ihmisiä olemassa! Sain kuin sainkin hellepäissäni auton katolle unohtuneen lompakkoni takaisin, kortteine päivineen! Kiitos vielä sinulle löytäjämies!♡

Tästä höppänäepisodista opin myös, että passi kannattaa olla aina voimassa ja että avainlukulistaa ei kannata pitää mukanaan ainakaan lompakossa:)

Kommentit (6)

Näytä kaikki kommentit (6)