Jos perheellinen kulkee paljon viihteellä, siitä saattaa tulla rasite läheisille, jos heitä pyydetään jatkuvasti lasten ja kotieläinten hoitoavuksi.

Sanotaan, että nuorena pitää ottaa elämästä kaikki irti. Sinkut pitävät vapaudestaan kiinni, ja heille se suotakoon. Mutta entä perheelliset, jotka katsovat itsellään olevan samat oikeudet?

Kun kuljetaan viihteellä, lapset ja kotieläimet sysätään muiden kontolle. Jos menoja on paljon, niistä voi tulla läheisille rasite. Ystävät ja tuttavat saattavat olla mielellään hoitoapuna, mutta rohkenevatko he laittaa stopin silloin, kun vauhti kasvaa liialliseksi?

Lepohetket ja perheen kanssa vietetyt yhteiset ajat harvenevat, jos koko ajan ollaan menossa. Pitäisikö julistaa kotirauha, jolloin keskitytään vain lepoon ja virkistykseen perheen kanssa?

Levottomat jalat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Terve puhe auttaa

Kyse on oikeasta suhteellisuudentajusta.

Kaikilla meillä perheellisillä on joskus hetkiä, jolloin haluamme pois, irti ja vapaaksi. Varsinkin yksinhuoltaja saattaa olla niin kiinni lapsiperheen kuvioissa, että vapaahetki viihteelle on paikallaan.

Mutta jos viihde ja vapaus nosevat elämässä pääosaan eikä perheelle jää enää aikaa, jotain on pahasti pielessä.

Kyllä silloin on ystävien ja varsinkin sukulaisten otettava asia puheeksi. Kyse on silloin vakavasta ongelmasta eikä siinä auta, jos suku ja ystävät hoitavat lapsia ja perhettä määräänsä enempää. Jos henkilö ei oikeasti jaksa huolehtia lapsistaan ja kodistaan ja arjestaan, hänelle on saatava apua, mutta usein jo asian puheeksi ottaminen auttaa.

Vierailija

Jos kyse on ihan normaalista elämästä, niin ei kai se kenellekään kuulu. Jos läheiset paheksuvat tämän perheellisen elämäntyyliä, niin kieltäytyvät hoitamasta lapsia. Eivät kai he muuta voi eikä asia heille kuulu. Jos taas kyse ei ole enää normaalista elämästä, niin sitten kuuluu tehdä lastensuojeluilmoitus, että lapset saadaan avun piiriin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla