Leskeksi jäänyt vaari löysi uuden kumppanin, joka pisti suvun mökille tiukat säännöt.

Mummini kuoli kymmenen vuotta sitten. Kuusvitonen vaarini löysi nopeasti uuden avovaimon rinnalleen. Hän on lapseton, eikä ole ollut juurikaan tekemisissä lasten kanssa, ja se näkyy.   

Vaarilla ja mummilla oli kesäpaikka, joka on meille tosi rakas. Äitini vietti siellä kaikki lapsuudenkesänsä, samoin minä ja veljeni olemme olleet lapsesta asti kaikki kesät siellä.   

Vaarin avovaimo otti kesäpaikan nopeasti haltuunsa ja määräsi sinne omat sääntönsä. Kun olimme siellä, siivosimme joka paikan niin siistiksi kuin ikinä. Mutta vaikka teimme kuinka tarkkaa työtä, aina tuli sanomista. Milloin oli saunan lauteiden alta löytynyt vihdanlehti, milloin mukit oli jätetty tiskikaappiin, vaikka ne olisi pitänyt kuivata pyyhkeellä ja pistää astiakaappiin.   

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lopputulos on se, että nykyisin sen enempää äitini kuin minä tai veljenikään emme enää voi mennä mökille. En tiedä, onko se ollut vaarin avovaimon tarkoituskin, että he saavat olla siellä rauhassa koko kesän.   

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minusta tilanne ei ole reilu etenkin, kun osa mökistä kuuluu mummin kuoltua äidilleni. Vaari on niin avovaimonsa otteessa, että hän ei ota mökkisääntöihin mitään kantaa. 

Onko mitään keinoa, millä voisimme rajoittaa vaarin avovaimon määräysvaltaa, niin että mekin voisimme taas viettää aikaa meille tärkeässä kesäpaikassa? 

Kesäheinä 

Huom! Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla