Mitä tehdä, jos ei halua ystäväänsä työkaverikseen?

Olen joutunut hankalaan tilanteeseen. Ystäväni on jäänyt työttömäksi. Nyt työpaikallani tulee hakuun tehtävä, johon hänellä on sopiva koulutus ja kokemus. Ystäväni painostaa minua suosittelemaan häntä siihen.  

Vaikka hän on ystävänä kiva, työkaveriksi en voi suositella häntä. Hän on kertonut tilanteita edelliseltä työpaikaltaan, ja osaan nähdä asiat myös hänen työkavereidensa silmin. Minulle on tullut kuva, että hän on työkaverina itsepäinen ja mustasukkainen työtehtävistään. Hän on kertonut nihkeästi, miten hänen vastuullaan olevat asiat ovat edenneet, vaikka työtiimin pitäisi olla tietoinen kaikkien osatehtävien etenemisestä.  

Ystäväni on kertonut, että hän myös lipeää välillä aikatauluista. Se hankaloittaa muiden työtä etenkin, kun hän ei aina ole sanonut, että on myöhässä. Oletan, että näistä syistä hän joutui yt-neuvotteluissa lähtemään edellisestä työstään.  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

En halua valehdella ystävälleni, että olen suositellut häntä, mutta en myöskään halua puhua hänen puolestaan. Mitä voin tehdä? Ystävänä hän on hauskaa seuraa, enkä haluaisi tämän takia menettää hänen ystävyyttään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pulmallinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla