Minusta tulee yksinhuoltaja
Vuosi sitten meille syntyi kolmas lapsi, ensimmäinen tyttö. Olin niin onnellinen. Kun tyttäremme oli puolivuotias, sain täytenä yllätyksenä tietää, että miehelläni on toinen nainen. Kävi ilmi, että suhde oli kestänyt jo neljä kuukautta. Se oli alkanut, kun vauva oli 2-kuinen. Mieheni päätti jäädä meidän luoksemme. Hän katkaisi suhteen naiseen, ja minä annoin anteeksi. Heräsin vauvavuoden hormonihöyryistä taistelemaan kaikin keinoin avioliittomme puolesta.
Puolen vuoden ajan näytti siltä, että olin voittanut. Että mies todella halusi jäädä. Mutta neljä viikkoa sitten mies sanoi, ettei kykene teeskentelemään ja taistelemaan tunteitaan vastaan. Hän lähti ja jätti minut kolmen pienen lapsen yksinhuoltajaksi.   Olen edelleen valmis antamaan anteeksi.
Takaisinkin hänet ottaisin – ainakin, jos hän todella haluaisi palata ja olisi valmis tekemään työtä avioliittomme eteen. Uskon, että vanhempien avioliitto on lähes aina paras paikka lapsille kasvaa tasapainoisiksi ihmisiksi. Uskon myös avioliiton pyhyyteen, sen kantavaan voimaan silloinkin, kun tunteet heittelevät.  
Mutta en voi elää elämääni odottaen ja laskien sen varaan, että hän joskus huomaa tehneensä virheen. Toivon, että niin kävisi. Olen itse erolapsi ja tiedän myös, mitä vanhempien ero vaikuttaa lapsiin. Mutta tiedän, että ainoa tie eteenpäin tästä helvetistä on pyrkiä jaloilleen ja seistä niillä itsenäisesti, lasten ja itseni takia.  
Mutta miten minä pääsen jaloilleni? Ja miten pystyn auttamaan lapsiani, jotka itkevät isänsä perään?
Hylätty vaimo

Vierailija

Isä hylkäsi perheensä

Mutta eihän pelkkä avioliitto tee lapsille hyvää kasvualustaa. Kyllä lapset ymmärtävät ettei vanhemmilla suju hyvin, oli se paperilla tai ei. Miksi ihmeessä ottaisit edelleen miehesi takaisin? Tuollaisen tuuliviirin? saisit aina olla varuillasi onkohan sillä taas joku uusi? Itse eläisit ahdistuneena monet vuodet. Se vasta elämän hukkaamista olisi. Näytä lpsillesi esimerkkiä vaikkapa vahvasta naisesta, ei petturimiehen perään itkevästä avuttomasta naisesta.
Lue kommentti
Vierailija

Isä hylkäsi perheensä

Kohtuutonta kohtelua omille lapsille. Missä on kypsyys vanhempana ja parisuhteessa. Nyt sitten se uusikin saa tämän kohtelun kunhan aikaa kuluu. Toinen osapuoli ei ollut kypsä suhteeseen tai ei ole koskaan. Miten kyseisen miehen vanhemmat ovat käyttäytyneet. Avioerolapsi ottaa eron itsekin kun ei ole esimerkkiä kotona ollut. Tämän olen itse kokenut.
Lue kommentti

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti

Pala kerrallaan tehty peruskoulu-uudistus ei toimi kokonaisuutena.

Meneillään olevaa suurta peruskoulun muutosta on viety eteenpäin pala kerrallaan kuin salaa. Ei siinä mitään, jos pirstaleinen uudistus toimisi kokonaisuutena, mutta se ei toimi.

Yksi esimerkki on paljon puhuttu poikien putoaminen kyydistä. Osa pojista ei opi enää edes lukemaan kunnolla, ja he ovat sen takia vaarassa jäädä sivuun yhteiskunnasta.

Uuden opetussuunnitelman mukaisesti lapsia kannustetaan itseoppimiseen ryhmissä. Kukaan ei kuitenkaan ehdi kunnolla valvoa ryhmien tekemisiä, ja niinpä kiltit tytöt usein tekevät kaikkien tehtävät. Kuinka oppivat ne, joiden ei tarvitse itse tehdä tehtäviä?

Samaan aikaan kouluarvostelua on uudistettu niin, etteivät opettajat osaa enää tarkasti sanoa, mitä ryhmissä toisiaan opettaneet koululaiset ovat oppineet ja mitä eivät. Vanhemmilla ei ole enää harmainta aavistusta, miten lapsilla menee koulussa.

Jonkun pitäisi ottaa kouluuudistuksessa kokonaisuus haltuun ja laittaa asiat kuntoon ennen kuin on myöhäistä. Putoamme jo Pisa-tilastoissa.

Peruskoululaisen vanhempi

Vierailija

Lukijan kirje: Koulu-uudistus menee metsään

Koulu-uudistuksen taustalla on ajatus tulevaisuuden ihmisen niistä taidoista, jotka auttavat häntä selviytymään yhteiskunnan vastuullisena ja aktiivisena jäsenenä. Taidot ovat monipuolisia ja niiden perusta on mietitty lähestulkoon kaiken kattavaksi. Kun uudistuneen Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet kahlaa läpi, innostuu huomaamattaan kaikesta siitä innovatiivisuudesta, mitä siihen sisältyy. Käytännössä koulun arki ei ilmeisesti toimikaan täysin ideaaliset kaikkien noiden ihanteiden...
Lue kommentti