Minusta tulee yksinhuoltaja
Vuosi sitten meille syntyi kolmas lapsi, ensimmäinen tyttö. Olin niin onnellinen. Kun tyttäremme oli puolivuotias, sain täytenä yllätyksenä tietää, että miehelläni on toinen nainen. Kävi ilmi, että suhde oli kestänyt jo neljä kuukautta. Se oli alkanut, kun vauva oli 2-kuinen. Mieheni päätti jäädä meidän luoksemme. Hän katkaisi suhteen naiseen, ja minä annoin anteeksi. Heräsin vauvavuoden hormonihöyryistä taistelemaan kaikin keinoin avioliittomme puolesta.
Puolen vuoden ajan näytti siltä, että olin voittanut. Että mies todella halusi jäädä. Mutta neljä viikkoa sitten mies sanoi, ettei kykene teeskentelemään ja taistelemaan tunteitaan vastaan. Hän lähti ja jätti minut kolmen pienen lapsen yksinhuoltajaksi.   Olen edelleen valmis antamaan anteeksi.
Takaisinkin hänet ottaisin – ainakin, jos hän todella haluaisi palata ja olisi valmis tekemään työtä avioliittomme eteen. Uskon, että vanhempien avioliitto on lähes aina paras paikka lapsille kasvaa tasapainoisiksi ihmisiksi. Uskon myös avioliiton pyhyyteen, sen kantavaan voimaan silloinkin, kun tunteet heittelevät.  
Mutta en voi elää elämääni odottaen ja laskien sen varaan, että hän joskus huomaa tehneensä virheen. Toivon, että niin kävisi. Olen itse erolapsi ja tiedän myös, mitä vanhempien ero vaikuttaa lapsiin. Mutta tiedän, että ainoa tie eteenpäin tästä helvetistä on pyrkiä jaloilleen ja seistä niillä itsenäisesti, lasten ja itseni takia.  
Mutta miten minä pääsen jaloilleni? Ja miten pystyn auttamaan lapsiani, jotka itkevät isänsä perään?
Hylätty vaimo

Vierailija

Isä hylkäsi perheensä

Mutta eihän pelkkä avioliitto tee lapsille hyvää kasvualustaa. Kyllä lapset ymmärtävät ettei vanhemmilla suju hyvin, oli se paperilla tai ei. Miksi ihmeessä ottaisit edelleen miehesi takaisin? Tuollaisen tuuliviirin? saisit aina olla varuillasi onkohan sillä taas joku uusi? Itse eläisit ahdistuneena monet vuodet. Se vasta elämän hukkaamista olisi. Näytä lpsillesi esimerkkiä vaikkapa vahvasta naisesta, ei petturimiehen perään itkevästä avuttomasta naisesta.
Lue kommentti
Vierailija

Isä hylkäsi perheensä

Kohtuutonta kohtelua omille lapsille. Missä on kypsyys vanhempana ja parisuhteessa. Nyt sitten se uusikin saa tämän kohtelun kunhan aikaa kuluu. Toinen osapuoli ei ollut kypsä suhteeseen tai ei ole koskaan. Miten kyseisen miehen vanhemmat ovat käyttäytyneet. Avioerolapsi ottaa eron itsekin kun ei ole esimerkkiä kotona ollut. Tämän olen itse kokenut.
Lue kommentti

Ajattelen kauhulla sitä, kun äidistä aika jättää ja minä joudun käymään läpi kaikki hänen kaappinsa ja komeronsa.

Äitini kerää tavaraa ja varsinkin astioita. Hän rakastaa huutokauppoja ja kirpputoreja ja on hamstrannut astioita vuosikymmenien ajan.

Nyt äiti sanoi, että täytyy ostaa uusi kaappi, kun astiat eivät mahdu enää vanhoihin. Totesin, että jos eivät omakotitalon komerot ja kaapit riitä, sitten on syytä karsia tavaroita, ei ostaa lisää kaappeja. Hän ei ottanut kuuleviin korviinsa.

Sanoin äidille, että myy nuo tavarasi, saat hyvä rahat ja voit käyttää ne vaikka matkustamiseen. Seitsemänkymppisenä hän vielä pystyisi matkustelemaan. Kaapeissa on muun muassa Arabian astioita, joista saa nyt hyvät rahat. Mutta äiti ei raaski luopua mistään.

Itse en kerää mitään ylimääräistä. Jos ostan jotain uutta, laitan vanhan menemään. Ajattelen kauhulla sitä, kun äidistä aika jättää ja minä joudun käymään läpi kaikki hänen tavaransa. Eikö olisi parempi, että hän setvisi kaappinsa itse?

Miialiia

Vierailija

Lukijan kirje: Äiti hamstraa tavaroita

Äläpä viitsi halveksia äitisi harrastuksia. Todella vastenmielinen kirjoitus. Päätä jo nyt, että tilaat jonkun ulkopuolisen siivoojan kuolinpesän varoilla suorittamaan tyhjennys, niin ei tarvitse äitisi elinaikana tuollaisella asialla häntä vaivata. Eivät kaikki halua matkustella, ja äitisi saanee tehdä rahoillaan ja kaapeillaan niitä asioita, joista itse tykkää. Keräily ja sisustus on harrastus siinä missä matkustelukin. Jos itse tykkäät matkustella niin matkusta, mutta anna äitisi olla kuka...
Lue kommentti
Pientå rajaa

Lukijan kirje: Äiti hamstraa tavaroita

Olen samaa mieltä edellisen vierailijan kanssa, että äidin kasvattaminen (varsinkaan enää tuossa vaiheessa) ei kuulu lapsen tehtäviin. Ymmärrän toki pointtisi yleisemmällä tasolla. Mutta jos äitisi ei pyydä sinua maksamaan keräilyjensä kuluja, ei sinulla pitäisi olla nokan koputtamista hänen harrastuksiinsa. Jos oma lapsesi tekisi saman, tuskin pitäisit neuvoista, toruista ja opastuksesta. Jätä vain pesä sitten joskus ammattilaisten siivottavaksi.
Lue kommentti

Minulla on takana kymmenen vuotta epäonnistumista, enkä osaa enää unelmoida mistään.

Sitä alkaa elämässä pikkuhiljaa katkeroitua, kun elämä tuntuu aina ottavan enemmän kun antavan. Mietin, miksi edes yritän yhtään mitään, kun unelmani murskautuu heti alkumetreillä. Minulla on takana kymmenen vuotta epäonnistumista.

En osaa enää unelmoida. Olen täydellisen uupunut. Olen kyllästynyt siihen, että olen vain taakkana kaikille, sillä en kelpaa edes töihin. Nykyään mielenterveytenikin on jo niin huono, etten töihin edes pystyisi. Mietin, miksi pitää lyödä lyötyä?

Lopen uupunut

Stemppiä

Lukijan kirje: En elä elämääni, olen vain olemassa

Joskus käy niin, että itse torppaa unelmansa omilla tiedostamattomilla ajatusmalleilla. En sano että nyt olisi niin, mutta sekin on aina pohdinnan paikka. Olenko tehnyt aidosti kaikkeni saavuttaakseni tyytyväisyyden? Vai olenko pyrkinyt oikotietä onneen, niitä kun ei ole kuin saduissa. Olenko todella ollut valmis näkemään unelmani todellisuudessa, vai vain epämääräisinä muuttuvina ajatuksina jostakin paremmasta? Unelmia pitää tavoitella, tehdä suunnitelma, uskoa niihin ja ottaa pieni askel...
Lue kommentti