Minusta tulee yksinhuoltaja
Vuosi sitten meille syntyi kolmas lapsi, ensimmäinen tyttö. Olin niin onnellinen. Kun tyttäremme oli puolivuotias, sain täytenä yllätyksenä tietää, että miehelläni on toinen nainen. Kävi ilmi, että suhde oli kestänyt jo neljä kuukautta. Se oli alkanut, kun vauva oli 2-kuinen. Mieheni päätti jäädä meidän luoksemme. Hän katkaisi suhteen naiseen, ja minä annoin anteeksi. Heräsin vauvavuoden hormonihöyryistä taistelemaan kaikin keinoin avioliittomme puolesta.
Puolen vuoden ajan näytti siltä, että olin voittanut. Että mies todella halusi jäädä. Mutta neljä viikkoa sitten mies sanoi, ettei kykene teeskentelemään ja taistelemaan tunteitaan vastaan. Hän lähti ja jätti minut kolmen pienen lapsen yksinhuoltajaksi.   Olen edelleen valmis antamaan anteeksi.
Takaisinkin hänet ottaisin – ainakin, jos hän todella haluaisi palata ja olisi valmis tekemään työtä avioliittomme eteen. Uskon, että vanhempien avioliitto on lähes aina paras paikka lapsille kasvaa tasapainoisiksi ihmisiksi. Uskon myös avioliiton pyhyyteen, sen kantavaan voimaan silloinkin, kun tunteet heittelevät.  
Mutta en voi elää elämääni odottaen ja laskien sen varaan, että hän joskus huomaa tehneensä virheen. Toivon, että niin kävisi. Olen itse erolapsi ja tiedän myös, mitä vanhempien ero vaikuttaa lapsiin. Mutta tiedän, että ainoa tie eteenpäin tästä helvetistä on pyrkiä jaloilleen ja seistä niillä itsenäisesti, lasten ja itseni takia.  
Mutta miten minä pääsen jaloilleni? Ja miten pystyn auttamaan lapsiani, jotka itkevät isänsä perään?
Hylätty vaimo

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta eihän pelkkä avioliitto tee lapsille hyvää kasvualustaa. Kyllä lapset ymmärtävät ettei vanhemmilla suju hyvin, oli se paperilla tai ei.

Miksi ihmeessä ottaisit edelleen miehesi takaisin? Tuollaisen tuuliviirin? saisit aina olla varuillasi onkohan sillä taas joku uusi? Itse eläisit ahdistuneena monet vuodet. Se vasta elämän hukkaamista olisi.

Näytä lpsillesi esimerkkiä vaikkapa vahvasta naisesta, ei petturimiehen perään itkevästä avuttomasta naisesta.

  • ylös 10
  • alas 5

Kohtuutonta kohtelua omille lapsille. Missä on kypsyys vanhempana ja parisuhteessa. Nyt sitten se uusikin saa tämän kohtelun kunhan aikaa kuluu. Toinen osapuoli ei ollut kypsä suhteeseen tai ei ole koskaan. Miten kyseisen miehen vanhemmat ovat käyttäytyneet. Avioerolapsi ottaa eron itsekin kun ei ole esimerkkiä kotona ollut. Tämän olen itse kokenut.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla