Mitä tehdä, ettei ensimmäisestä lapsenlapsestaan innostunut anoppi ala liikaa järjestää asioita?

Löysin kolme vuotta sitten ihanan miehen. Hän tuntui pettymysten jälkeen oikein taivaan lahjalta. Menimme naimisiin, ja nyt odotan esikoistamme. Kaikki on sujunut hyvin. Ainoa asia, mistä pelkään, että tulee ongelma, on mieheni äiti.

Mieheni on ainoa lapsi. Kun anoppini sai tietää, että odotan lasta, hän oli asiasta innoissaan ja on vielä innostuneempi nyt, kun synnytys lähestyy. Anoppi kaivoi jo monta kuukautta sitten varastoistaan mieheni käyttämiä vauvanvaatteita ja leluja, jotka ovat olleet siististi tallessa. Hän suunnittelee myös kovasti ristiäisiä ja toi meille suvussa kulkeneen lasimaljan sitä varten. Nyt hän on hakenut suvun vanhan puisen kehdon siskonsa vintiltä, ja on tuomassa sitä meille vauvaa varten.   

Anoppini on ihan kiva ihminen. Ymmärrän myös hänen innostustaan, sillä koska mieheni on ainoa lapsi, hän on ainoa, jonka kautta anoppi voi saada lapsenlapsia.  

Olen yrittänyt olla ystävällinen ja monessa kohden olen ajatellut, että olkoon, vaikka olisin itse halunnut toisin. Ne ovat olleet asioita, jotka eivät ole kauhean suuria, ja niissä voin joustaa. Mutta olen alkanut pelätä sitä aikaa, kun vauva on syntynyt. 

Miten osaan rajata elämämme vauvan kanssa meidän maun mukaiseksi? En halua olla tyly, mutta en halua myöskään, että anoppi alkaa järjestellä kotonani liikaa. Ystäväni sanoi, että rajat täytyy vetää nyt, koska myöhemmin on vaikea muuttaa totuttuja tapoja. Mutta missä menee sopiva raja? Ja miten osaan vetää sen, ilman että anoppi loukkaantuu, koska en halua, että hän pahoittaa mielensä?  

Onnellinen odottaja

Huom! Kun kommentoit kirjettä, laita itsellesi nimimerkki.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti

Pala kerrallaan tehty peruskoulu-uudistus ei toimi kokonaisuutena.

Meneillään olevaa suurta peruskoulun muutosta on viety eteenpäin pala kerrallaan kuin salaa. Ei siinä mitään, jos pirstaleinen uudistus toimisi kokonaisuutena, mutta se ei toimi.

Yksi esimerkki on paljon puhuttu poikien putoaminen kyydistä. Osa pojista ei opi enää edes lukemaan kunnolla, ja he ovat sen takia vaarassa jäädä sivuun yhteiskunnasta.

Uuden opetussuunnitelman mukaisesti lapsia kannustetaan itseoppimiseen ryhmissä. Kukaan ei kuitenkaan ehdi kunnolla valvoa ryhmien tekemisiä, ja niinpä kiltit tytöt usein tekevät kaikkien tehtävät. Kuinka oppivat ne, joiden ei tarvitse itse tehdä tehtäviä?

Samaan aikaan kouluarvostelua on uudistettu niin, etteivät opettajat osaa enää tarkasti sanoa, mitä ryhmissä toisiaan opettaneet koululaiset ovat oppineet ja mitä eivät. Vanhemmilla ei ole enää harmainta aavistusta, miten lapsilla menee koulussa.

Jonkun pitäisi ottaa kouluuudistuksessa kokonaisuus haltuun ja laittaa asiat kuntoon ennen kuin on myöhäistä. Putoamme jo Pisa-tilastoissa.

Peruskoululaisen vanhempi

Vierailija

Lukijan kirje: Koulu-uudistus menee metsään

Koulu-uudistuksen taustalla on ajatus tulevaisuuden ihmisen niistä taidoista, jotka auttavat häntä selviytymään yhteiskunnan vastuullisena ja aktiivisena jäsenenä. Taidot ovat monipuolisia ja niiden perusta on mietitty lähestulkoon kaiken kattavaksi. Kun uudistuneen Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet kahlaa läpi, innostuu huomaamattaan kaikesta siitä innovatiivisuudesta, mitä siihen sisältyy. Käytännössä koulun arki ei ilmeisesti toimikaan täysin ideaaliset kaikkien noiden ihanteiden...
Lue kommentti