Töissä on rankkaa, ja viikonloput täyttyvät vieraista. Miten saada omaa aikaa?

Olimme kaksi eronnutta, kun menimme naimisiin. Molempien lapset olivat toisella kymmenellä. Uusperhe-elämä sujui kohtuullisen hyvin, sillä kumpikaan emme olleet rikkomassa entisiä liittoja, ja lapset tiesivät sen, eivätkä kantaneet kaunaa.

Nyt lapset ovat kaikki aikuisia ja parisuhteissa. Ongelmaksi on tullut viikonloput. Vietämme ne yleensä vapaa-ajan asunnollamme tunnin matkan päässä, ja etenkin mieheni lapset tulevat mielellään sinne kumppaneineen, sillä se on alkujaan heidän lapsuutensa kesäpaikka. Minulla on työtahti kiristynyt vuosi vuodelta ja kaipaan työviikon jälkeen omaa rauhaa. Siitä ei tule mitään, kun melkein joka viikonloppu on vieraita.

Olen sopinut mieheni kanssa, että pidämme osan viikonlopuista ’lapsivapaina’, sanomme lapsille, että nyt ei sovi. Ongelma on se, että mieheni ei pidä kiinni sopimuksista. Hän sanoo, että kivahan se on, kun lapset tulevat, ja eihän se nyt haittaa.

Minun vikani on se, että olen passannut lapset. Alkujaan aikuistuttuaan he tulivat mökille ikään kuin vieraaksi, jolloin emäntänä suunnittelin ja hankin ruoat ja laitoin ne. Mutta kun se toistuu harva se viikonloppu, minulla on sunnuntaina olo, että en ole levännyt lainkaan ja taas on uusi työviikko edessä. On hankala alkaa määrätä aikuisia lapsia töihin. Itse he eivät yleensä tarjoudu, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, mutta silloinkin tilanne on se, että olen jo hankkinut ruoat ja tehnyt lähes valmiiksi, kun joku kysyy, tarvitsetko apua.

Korostan, että lapset ovat mukavia, mutta minulta alkaa loppua voimat. Tarvitsen omaa rauhaa, että jaksan töissä. Miten tarttua asiaan ilman, että mieheni tai hänen lapsensa loukkaantuvat, sillä sitä en halua.

Väsynyt emäntä

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!