Mies haluaa vieraita, vaimo omaa rauhaa. Kuinka löytää hyvä kompromissi?

Mieheni on hyvin sosiaalinen luonne. Hän tutustuu helposti uusiin ihmisiin, ja hänen kaveripiirinsä kasvaa. Itse puolestaan tarvitsen vuosi vuodelta enemmän omaa rauhaa kiireisen työn vastapainoksi. Tämä erilaisuutemme hiertää välejämme, vaikka muuten meillä menee hyvin.

Lasten ollessa pieniä sopeuduin mieheni elämäntyyliin. Kun kotona oli joka tapauksessa aina hälinää, oli ihan sama, vaikka siihen tuli vieraitakin. Mutta kun nuorempikin lapsi muutti omilleen, ajattelin, että nyt alan elää omaa elämää. Työviikon jälkeen haluan rentoutua kodissani, enkä emännöidä vieraita ja istua iltaa. Se aiheuttaa ristiriitaa minun ja mieheni välille.

Olen sosiaalinen kohtuullisessa määrin, mutta minulla on omat ystäväni, joiden kanssa viihdyn. Osa heistä on minun ja mieheni yhteisiä ystäviä, mutta mieheni haluaisi minun tutustuvan myös uusien kavereidensa vaimoihin. Minä en jaksa vähän väliä tutustua uusiin ihmisiin, etenkin kun olen huomannut, että suurimman osan kanssa minulla ei ole mitään yhteistä. Niinpä olen vetänyt rajan: mies voi tavata kavereitaan muualla ja minä saan olla rauhassa kotona. Siinä on vain se ongelma, että olemme viikonloppuisin aika vähän yhdessä.

Mieheni sosiaalisuus ei ole minulle yllätys, päinvastoin, se oli yksi niitä piirteitä, joihin aikanaan hänessä ihastuin. Edelleenkin arvostan sitä ominaisuutena, mutta en enää jaksa niin vilkasta sosiaalista elämää, kuin mitä hän toivoo. Miten löytää jonkinlainen yhteinen linja tuleville vuosille?

Marilii

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Jos pystyisin valitsemaan, olisin kotona nyt, kun lapset ovat vielä lapsia.

Meinaan tulla hulluksi työn ja perhe-elämän yhdistämisestä. Jos pystyisin valitsemaan, olisin kotona nyt, kun lapset ovat vielä lapsia.

Haluaisin olla enemmän mukana koululaisen läksyjen teossa ja viettää välillä kiireetöntä päivää päiväkoti-ikäisen kanssa. Viikonloput ja illat menevät kotitöissä ja harrastuskyydityksissä. Olen kamalan stressaantunut tilanteesta.

Miten te muut samassa tilanteessa olevat lievitätte stressiä?

Työssä käyvä

Olin tutkinut netissä pyörän varaosien hintoja. Muutaman minuutin kuluttua sähköpostiin helähti polkupyörämainos.

Tuli kafkainen olo, kun sain mainospostia. Olin tutkinut netissä pyörän varaosien hintoja, ja muutaman minuutin kuluttua sähköpostiin helähti polkupyörämainos.

Kun avasin uudelleen netin, minulle mainostettiin pyöriä, pyörien varaosia ja pyöräilyvarusteita.

Haluanko oikeasti, että joku seuraa tekemisiäni 24/7? En todellakaan!

Mutta minkäs teet, kun ilman internetiä ei nyky-Suomessa pärjää. Kaupat purkavat myymäläverkostojaan, ja jos haluat tietää, mistä saa mitä ja millä hinnalla, tiedustelut on pakko tehdä netissä. Myymälässä sain viimeksi vastauksen, että katso netistä, mä oon vain harjoittelija.

Sanotaan, että Facebook tietää minusta jo enemmän kuin muistan itse itsestäni. Missä kulkee raja? EU:n tietosuojadirektiivi asettaa rajat teoriassa, mutta takaako se, etteivät kaupalliset toimijat kerää tietoa?

On pelottavaa, että joskus pelkkä tuotteen mainitseminen puhelimessa tuo minulle Facebookiin ja sähköpostiin mainoksia siitä tuotteesta. Minua siis myös kuunnellaan.

Pelottavaa