Mies haluaa vieraita, vaimo omaa rauhaa. Kuinka löytää hyvä kompromissi?

Mieheni on hyvin sosiaalinen luonne. Hän tutustuu helposti uusiin ihmisiin, ja hänen kaveripiirinsä kasvaa. Itse puolestaan tarvitsen vuosi vuodelta enemmän omaa rauhaa kiireisen työn vastapainoksi. Tämä erilaisuutemme hiertää välejämme, vaikka muuten meillä menee hyvin.

Lasten ollessa pieniä sopeuduin mieheni elämäntyyliin. Kun kotona oli joka tapauksessa aina hälinää, oli ihan sama, vaikka siihen tuli vieraitakin. Mutta kun nuorempikin lapsi muutti omilleen, ajattelin, että nyt alan elää omaa elämää. Työviikon jälkeen haluan rentoutua kodissani, enkä emännöidä vieraita ja istua iltaa. Se aiheuttaa ristiriitaa minun ja mieheni välille.

Olen sosiaalinen kohtuullisessa määrin, mutta minulla on omat ystäväni, joiden kanssa viihdyn. Osa heistä on minun ja mieheni yhteisiä ystäviä, mutta mieheni haluaisi minun tutustuvan myös uusien kavereidensa vaimoihin. Minä en jaksa vähän väliä tutustua uusiin ihmisiin, etenkin kun olen huomannut, että suurimman osan kanssa minulla ei ole mitään yhteistä. Niinpä olen vetänyt rajan: mies voi tavata kavereitaan muualla ja minä saan olla rauhassa kotona. Siinä on vain se ongelma, että olemme viikonloppuisin aika vähän yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mieheni sosiaalisuus ei ole minulle yllätys, päinvastoin, se oli yksi niitä piirteitä, joihin aikanaan hänessä ihastuin. Edelleenkin arvostan sitä ominaisuutena, mutta en enää jaksa niin vilkasta sosiaalista elämää, kuin mitä hän toivoo. Miten löytää jonkinlainen yhteinen linja tuleville vuosille?

Marilii

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla