Jätin miehen lopulta kolme vuotta sitten. Suren edelleen sitä, että näin kiva nainen antoi kohdella itseään niin huonosti niin kauan.

Miksi minulta kesti kymmenen vuotta ennen kuin tajusin eläväni alkoholistin kanssa? Signaaleja kyllä riitti. Muutama kuukausi tutustumisestamme lähdin ensimmäisen kerran pikkutunneilla karkuun kännistä miestä.

Siitä se alkoi. Viikonloppuisin hän lähti usein paukkujen jälkeen baanalle, koska minä olin “kylmä akka”. Syytin itseäni, vaikka säpsähtelin öisin pelätessäni, millainen hänen kotiinpaluunsa tällä kertaa olisi. Krapulassa hän häpesi ja pyysi anteeksi. Senkö vuoksi jatkoin hänen kanssaan?

Viikolla mies ei ryypännyt ja työnsä hän hoiti hyvin. Hänestä ei tullut rapajuoppoa, vaan hän naukkaili laatuviinoja sivistyneesti, kunnes humaltui. Naukkailu kuitenkin lisääntyi niin, että lopulta se alkoi perjantaina heti töiden jälkeen ja jatkui sunnuntaihin. Toivoin lasta, mutta onneksi lasta ei kuulunut.

Jätin miehen lopulta kolme vuotta sitten, mutta suren edelleen. Suren, että en nähnyt, miten mätä suhteemme oli. Suren, että näin kiva nainen antoi kohdella itseään sillä lailla ja niin pitkään. Ihmettelen, miksi minä, ulkoisesti vahva ja järkevä, uhriuduin ja alistuin. Suren, että mielessäni olen yhä jumissa menneisyydessä.

Olen nelikymppinen, enkä ole löytänyt uutta parisuhdetta. Mahdollisuuteni perustaa perhe hiipuu. Tulevaisuus näyttää pitkiltä yksinäisiltä surullisilta vuosilta. Näinkö elämäni meni?

Hukattu elämä

henki kulkee taas

Lukijan kirje: Miksi en jättänyt alkoholistia ajoissa?

Itse olen ainakin niin helpottunut ja onnellinen siitä vapauden ja arvokkuuden tunteesta mitä itse olen kokenut samankaltaisen (tai oikeastaan useamman sellaisen) jälkeen! vaikka suurin haaveeni ja unelmani on aina ollut äidiksi tulo, menee tämä tunne senkin edelle, ja jos joudun nyt olemaan yksin perhettä koko loppu elämäni, niin otan sen mieluummin kun huonon ihmissuhteen. enkä minä soimaa itseäni siitä, että olin siinä suhteessa silloin. ajattelen mieluummin, että minun piti olla, jotta olen...
Lue kommentti

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti

Pala kerrallaan tehty peruskoulu-uudistus ei toimi kokonaisuutena.

Meneillään olevaa suurta peruskoulun muutosta on viety eteenpäin pala kerrallaan kuin salaa. Ei siinä mitään, jos pirstaleinen uudistus toimisi kokonaisuutena, mutta se ei toimi.

Yksi esimerkki on paljon puhuttu poikien putoaminen kyydistä. Osa pojista ei opi enää edes lukemaan kunnolla, ja he ovat sen takia vaarassa jäädä sivuun yhteiskunnasta.

Uuden opetussuunnitelman mukaisesti lapsia kannustetaan itseoppimiseen ryhmissä. Kukaan ei kuitenkaan ehdi kunnolla valvoa ryhmien tekemisiä, ja niinpä kiltit tytöt usein tekevät kaikkien tehtävät. Kuinka oppivat ne, joiden ei tarvitse itse tehdä tehtäviä?

Samaan aikaan kouluarvostelua on uudistettu niin, etteivät opettajat osaa enää tarkasti sanoa, mitä ryhmissä toisiaan opettaneet koululaiset ovat oppineet ja mitä eivät. Vanhemmilla ei ole enää harmainta aavistusta, miten lapsilla menee koulussa.

Jonkun pitäisi ottaa kouluuudistuksessa kokonaisuus haltuun ja laittaa asiat kuntoon ennen kuin on myöhäistä. Putoamme jo Pisa-tilastoissa.

Peruskoululaisen vanhempi

Vierailija

Lukijan kirje: Koulu-uudistus menee metsään

Koulu-uudistuksen taustalla on ajatus tulevaisuuden ihmisen niistä taidoista, jotka auttavat häntä selviytymään yhteiskunnan vastuullisena ja aktiivisena jäsenenä. Taidot ovat monipuolisia ja niiden perusta on mietitty lähestulkoon kaiken kattavaksi. Kun uudistuneen Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet kahlaa läpi, innostuu huomaamattaan kaikesta siitä innovatiivisuudesta, mitä siihen sisältyy. Käytännössä koulun arki ei ilmeisesti toimikaan täysin ideaaliset kaikkien noiden ihanteiden...
Lue kommentti