Lapset arastelevat mummia, joka löytää vähän väliä moitteen aihetta.

Olen naimisissa maailman ihanimman miehen kanssa, ja meillä on 6- ja 9-vuotiaat lapset. Lasten kasvaessa ongelmaksi on kuitenkin tullut mieheni äiti, joka on todella negatiivinen ihminen. Olen itse selvinnyt hänen kanssaan käyttäytymällä asiallisen kohteliaasti ja olemalla välittämättä hänen tyylistään. Mutta nyt kun lapset ovat isompia, he ovat alkaneet reagoida mummiinsa. Mieheni vanhemmat asuvat sen verran kaukana, että vierailut kestävät aina viikonlopun tulevatpa he meille tai me menemme sinne, joten mummia saa sitten aina isomman annoksen kerralla.

Mieheni äidillä mikään ei ole koskaan hyvin ja kaikesta löytyy sanomista. Hän kohtelee myös lapsiamme tylysti, nimittelee tyhmäksi, jos lapsi epäonnistuu jossain, ja sättii heitä pienimmästäkin. Lapset arastelevat häntä. Mieheni on sanonut äidilleen usean kerran, että meillä ei lapsille puhuta tuolla tavoin, ja hetkeksi hän lopettaa, mutta palaa sitten taas vanhaan tapaansa.

Mieheni isä saa myös jatkuvasti kuulla naputusta ja moitteita. Yleensä hän ei vastaa mitään, vaan on hiljaa. Minusta hänen olisi pitänyt jo aikaa sitten kieltäytyä kuuntelemasta sellaista, mutta hän on ottanut vaikenemisen linjan. Lapset tykkäävät vaarista ja kiinnittyvät häneen, kun isovanhemmat tulevat meille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minut pysäytti se, kun nuorempi lapsi sanoi viimeksi mummin lähdettyä kotiin, että hän ei tykkää mummista. Vaikka tapaamme vain 4-5 kertaa vuodessa, jättääkö mummin tiuskiminen ja vähättely lapsiin haitallisen jäljen? Tiedän, että mummilla on ollut kylmä lapsuus, mikä selittää hänen käytöstään, mutta vaikka ymmärrän sen, en silti halua hänen käyttäytyvän meidän lapsiamme kohtaan näin. Mitä voin tehdä asian kanssa?

Pitkään miettinyt

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Venla

Onko mummi ollut koko ikänsä samanlainen? Ajattelen vaihdevuosia. Olisin itse ainakin täysin sietämätön ellen olisi menettänyt järkeäni ilman hormonikorvaushoitoa. Eräästä ystävättärestäni on tullut hirivö, joka sanoo mitä tahansa ääneen. (Jos asia on ajankohtainen, kannattaa lukea Maija Kajanin kirja Sukellus kuumaan aaltoon. Siinä on karmeita esimerkkejä.)

  • ylös 16
  • alas 25
Mummi joka ei tiuski

Hyvä kirjoitus edellä. Mummin pitää ottaa vastuu toiminnastaan. Jollei halua paneutua uudenlaisen kommunikointitavan opetteluun, saa varmaan kokea aika yksinäisen vanhuuden. Kunnioitus ja rakkaus on ansaittava.

  • ylös 11
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla