Muuten kaikin puolin mukava vävy on aina myöhässä. Pitäisikö asiaan vain yrittää sopeutua?

Tyttäreni avioitui viime kesänä viiden vuoden seurustelun jälkeen. Vävyni on mukava ja avulias kolmekymppinen mies, mutta hänessä on yksi piirre, joka aiheuttaa ongelmia. Hän on aina myöhässä.

Jos olemme sopineet, että nuoripari tulee meille sunnuntailounaalle, heitä ei näy eikä kuulu. Kun soitan lopulta tyttärelleni, hän sanoo ääni piukeana, että ovat kohta lähdössä. Jos vävy tulee perhepäivälliselle tai muuhun yhteiseen menoon muualta kuin kotoa, hän saattaa jättää kokonaan tulematta. Hän ei edes ilmoita mitään, sanoo vain, että tuli suunnitelmanmuutos, kun hänelle lopulta soittaa.

Emännän kannalta on hankalaa, jos yksi vieras viipyy, sillä ruoat jäähtyvät ja menevät pilalle. Myöhästyminen tai kokonaan pois jääminen on myös epäkohteliasta muita vieraita kohtaan. Samaa tapahtuu silloinkin, jos meidät on kutsuttu nuorelleparille kylään. Saattaa olla, että vävy ei ilmaannu paikalle koko iltana, koska on jäänyt kiinni töihin tai kuntosalille tai mihin milloinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näen, että vävyni krooninen myöhästely ärsyttää tytärtäni, enkä sen vuoksi ole halunnut ottaa asiaa hänen kanssaan puheeksi. En halua heittää suolaa haavaan, sillä uskon että tyttäreni yrittää kyllä pitää aikatauluista kiinni niin paljon kuin hän pystyy asiaan vaikuttamaan. Hän ei ole itse koskaan ollut myöhästelevää sorttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En myöskään halua ottaa asiaa puheeksi vävyni kanssa, koska en tahdo, että muuten hyviin väleihimme tulee hankausta. Joku roti tähän kuitenkin pitäisi saada, mutta en tiedä, miten. Vai pitäisikö asian antaa olla ja yrittää vain sopeutua vävyn toistuviin ohareihin?

Ainoan vävyn anoppi

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla