Muut hoitavat hommat, miniä lepää.
Muut hoitavat hommat, miniä lepää.

Mitä tehdä, kun miniä tulee mökille kuin lomalle?

Joka kesä, kun poikani tulee perheineen mökille, miniäni ei osallistu mihinkään töihin. Minä kaitsen lapset, jotka ovat vielä alle kouluiän. Laitan myös ruuat, tiskaan ja saunotan lapset. Mökkiä on viime vuosina laajennettu, ja poikani ja mieheni aika on mennyt rakennushommissa.
Miten te muut olette saaneet jälkikasvunne perheineen tekemään oman osansa mökin töistä? Olen päättänyt, että tänä kesänä on toinen järjestys. Olen yli kuudenkymmenen ja työkyvyttömyyseläkkeellä. Mieheni kanssa olemme pohtineet, miten toimisimme tulevana kesänä. Olisiko teillä hyviä vinkkejä?
Äiti ja anoppi

Pirjoliisa vastaa

Oletko pyytänyt miniääsi osallistumaan? Jos et, niin miniäsi on saattanut olettaa, että sinä tykkäät touhuta lasten kanssa ja hoitaa huushollia oman tapasi mukaan. Ehkä hänen omien vanhempiensa mökillä on
perinne, että äiti passaa. Tai hän ajattelee, ettei osaa tehdä asioita oikein eikä tarjoudu auttamaan.
 On hyvä miettiä ennen kesää oman mökin pelisäännöt. Sen jälkeen mökille tuleville sukulaisille ja ystäville kerrotaan ystävällisesti mutta selvästi, että meillä toimitaan näin. Huokaillen ja vihjaillen viesti ei mene perille.
Mitä mieltä sinä olet? Anna neuvosi, jaa kokemuksesi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Turvaton

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Takaisin lukijakirjeisiin pääset TÄSTÄ.

Sisältö jatkuu mainoksen alla