Voiko äitipuoli puuttua asiaan, kun nuori aikuinen vain hengailee kotona, eikä hae töitä?

Olen naimisissa miehen kanssa, jolla on aikaisemmasta liitosta 14-vuotias tyttö ja 20-vuotias poika. Lapset asuvat meillä ja tapaavat äitiään satunnaisesti.  Minä olen tullut perheeseen kahdeksan vuotta sitten. Sitä ennen mieheni asui pari vuotta yksin lasten kanssa.

Nyt ongelmaksi on tullut poika, joka kirjoitti ylioppilaaksi aivan hyvin arvosanoin. Hän ei ole sen jälkeen tehnyt muuta kuin pelaa tietokoneella, hengaa tyttöystävän kanssa ja nukkuu aamuisin pitkään.

Pojan piti mennä armeijaan kesällä, mutta hän oli meille kertomatta anonut lykkäystä ja sai sen. Hän pyrki opiskelemaan, mutta lukemisesta ei tullut mitään, kun yöt menivät valvoessa, eikä hän päässyt mihinkään. Töitäkään hän ei ole hakenut.

Minun mielestäni 20-vuotiaan kuuluu joko mennä töihin, armeijaan tai opiskella, eikä maata kotona vanhempien elätettävänä. Olen vaatinut miestäni puuttumaan asiaan, mutta jostain syystä, jota en ymmärrä, mieheni ei pistä poikaa tiukille, vaan antaa hänen lorvailla.

Meille on tullut asiasta monta riitaa, sillä minusta tilanne ei ole hyvä sen enempää pojalle kuin meillekään. Minä olen vain äitipuoli, ja vaikka minulla on pojan kanssa asialliset välit, ne eivät ole sellaiset, että voisin panna hänelle kovan kovaa vastaan.

Tilanne rassaa parisuhdettamme ja perheen ilmapiiriä, sillä en voi sille mitään, että aikuisen miehen lusmuilu saa minut ärsyyntymään ja se näkyy olemuksestani. Mitä voin tehdä, kun ei puhuminen miehelle vaikuta mitään?

Neuvoton äitipuoli

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti