Voiko äitipuoli puuttua asiaan, kun nuori aikuinen vain hengailee kotona, eikä hae töitä?

Olen naimisissa miehen kanssa, jolla on aikaisemmasta liitosta 14-vuotias tyttö ja 20-vuotias poika. Lapset asuvat meillä ja tapaavat äitiään satunnaisesti.  Minä olen tullut perheeseen kahdeksan vuotta sitten. Sitä ennen mieheni asui pari vuotta yksin lasten kanssa.

Nyt ongelmaksi on tullut poika, joka kirjoitti ylioppilaaksi aivan hyvin arvosanoin. Hän ei ole sen jälkeen tehnyt muuta kuin pelaa tietokoneella, hengaa tyttöystävän kanssa ja nukkuu aamuisin pitkään.

Pojan piti mennä armeijaan kesällä, mutta hän oli meille kertomatta anonut lykkäystä ja sai sen. Hän pyrki opiskelemaan, mutta lukemisesta ei tullut mitään, kun yöt menivät valvoessa, eikä hän päässyt mihinkään. Töitäkään hän ei ole hakenut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minun mielestäni 20-vuotiaan kuuluu joko mennä töihin, armeijaan tai opiskella, eikä maata kotona vanhempien elätettävänä. Olen vaatinut miestäni puuttumaan asiaan, mutta jostain syystä, jota en ymmärrä, mieheni ei pistä poikaa tiukille, vaan antaa hänen lorvailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meille on tullut asiasta monta riitaa, sillä minusta tilanne ei ole hyvä sen enempää pojalle kuin meillekään. Minä olen vain äitipuoli, ja vaikka minulla on pojan kanssa asialliset välit, ne eivät ole sellaiset, että voisin panna hänelle kovan kovaa vastaan.

Tilanne rassaa parisuhdettamme ja perheen ilmapiiriä, sillä en voi sille mitään, että aikuisen miehen lusmuilu saa minut ärsyyntymään ja se näkyy olemuksestani. Mitä voin tehdä, kun ei puhuminen miehelle vaikuta mitään?

Neuvoton äitipuoli

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla