Pienehköllä työpaikallamme pomo on päätöksenteossa itsevaltias. Mistään demokratiasta ei voi puhuakaan. Tässä ei kai ole mitään tavatonta. Samanlaisia työpaikkoja mahtuu Suomessa 12 tusinaan.
Ongelmallisinta yksinvaltiaan pomon toimintatavoissa on hajota ja hallitse -aseen käyttäminen. Siinä tärkeä osa on uusien työntekijöiden suosiminen. Kun uusi ihminen tulee tiimiin, hän on vähän aikaa pomolle kaikki kaikessa. Linnunmaidon juottaminen uudelle loppuu viimeistään siinä vaiheessa, kun hän tulee tutuksi tai kun seuraava uusi mielenkiintoinen työntekijä tulee taloon. Joskus uusista työntekijöistä muodostuu hovi, joka saa aikansa etuja kuin konsanaan aurinkokuninkaan hovissa.  
Me kaikki teemme työmme. Mutta suosikkijärjestelmä johtaa siihen, että asioitaan saavat sujuvasti eteenpäin vain ne, jotka ovat suosiossa. Suosikkijärjestelmä on eräänlaista työpaikan sisäistä korruptiota. Työntekijöiden asettaminen tällä tavalla toisiaan vastaan ei rakenna työpaikan henkeä vaan hajottaa.
En ole varma, käyttääkö pomo tätä asetta tietoisesti.  Voi olla, että hän ei näe aurinkokuningasmaisen johtamistapansa ongelmia. Muuten työpaikkani ei ole varsinaisesti sairas yhteisö. Ketään ei kiusata, eikä pomo simputa. Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia? Miten tilannetta voisi lähteä purkamaan? En usko, että näin yksinvaltiaassa järjestelmässä auttaa suora puhuminen. Mutta jotain tarttis tehrä, sillä kaikki me entiset hovilaiset pidämme edelleen omaakin työtämme tärkeänä.
Turhautunut

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla