Ennen olimme aktiivisia sängyssä, mutta vaihdevuosien jälkeen vaimo totesi, ettei enää huvita. Miten saisin vaimoni taas innostumaan?

Olemme viisikymppinen pari, takana yhteistä elämää pian 30 vuotta. Olemme taas kahdestaan, kun lapset ovat lähteneet maailmalle. Ruuhkavuosina odotin kahdestaan jäämistä kuin lapsi joulua. Ajattelin, että sitten pääsisimme taas harrastamaan seksiä aikuisten oikeesti - rauhassa ja häiriöittä.

Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Vaimolla alkoivat vaihdevuodet. Lääkärin määräämästä estrogeenistä tuli apu hikoiluun ja unettomuuteen, mutta se ei auta seksuaaliseen haluttomuuteen. Vielä varhaisessa keski-iässä olimme keskimääräistä aktiivisempia sängyssä. Nautimme kumpikin. Mutta vaihdevuosien iskiessä vaimo totesi ykskantaan, ettei huvita.

En meinannut ensin uskoa korviani, mutta Siperia opettaa. Vaimoa ei enää huvita seksi kuten ennen. Hyvää hyvyyttään hän suostuu vokotteluuni, mutta useimmiten hän ei ole mukana kuin teknisesti. Sitä on kestänyt nyt kolmatta vuotta, ja vaimon halut ovat edelleen nollissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minua tilanne kiusaa, sillä omat haluni eivät ole vähentyneet. Päinvastoin tuntuu, että jatkuvan puutteen takia en osaa enää muuta ajatellakaan. Rehellisesti sanoen myös muut naiset ovat alkaneet tuntua kiinnostavilta. Vaikka yritän olla ajattelematta työtovereita sillä tavalla, hormonit alkavat hyrrätä, kun yhä viehättävämmiksi käyneet naiset tulevat lähelle. Pelkään, että se näkyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä voin tehdä? Onko olemassa mitään ilopilleriä tai laastaria, joka saisi vaimoni taas innostumaan? Vaimoni sanoo, että rakastaa minua edelleen, seksi vain ei kiinnosta. En halua satunnaisiin vieraisiin sen paremmin kuin vakituisiinkaan. Mutta ei minulle riitä myöskään "oman käden oikeus". Se ei ole aikuisen miehen elämää.

Tilanne vaivaa myös vaimoani. Pelkäämme jo läheisyyttä, odotuksia ja pettymyksiä. Olemme kuilun reunalla, mutta en halua pudota.

Yhden naisen mies

Sisältö jatkuu mainoksen alla