Ennen olimme aktiivisia sängyssä, mutta vaihdevuosien jälkeen vaimo totesi, ettei enää huvita. Miten saisin vaimoni taas innostumaan?

Olemme viisikymppinen pari, takana yhteistä elämää pian 30 vuotta. Olemme taas kahdestaan, kun lapset ovat lähteneet maailmalle. Ruuhkavuosina odotin kahdestaan jäämistä kuin lapsi joulua. Ajattelin, että sitten pääsisimme taas harrastamaan seksiä aikuisten oikeesti - rauhassa ja häiriöittä.

Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Vaimolla alkoivat vaihdevuodet. Lääkärin määräämästä estrogeenistä tuli apu hikoiluun ja unettomuuteen, mutta se ei auta seksuaaliseen haluttomuuteen. Vielä varhaisessa keski-iässä olimme keskimääräistä aktiivisempia sängyssä. Nautimme kumpikin. Mutta vaihdevuosien iskiessä vaimo totesi ykskantaan, ettei huvita.

En meinannut ensin uskoa korviani, mutta Siperia opettaa. Vaimoa ei enää huvita seksi kuten ennen. Hyvää hyvyyttään hän suostuu vokotteluuni, mutta useimmiten hän ei ole mukana kuin teknisesti. Sitä on kestänyt nyt kolmatta vuotta, ja vaimon halut ovat edelleen nollissa.

Minua tilanne kiusaa, sillä omat haluni eivät ole vähentyneet. Päinvastoin tuntuu, että jatkuvan puutteen takia en osaa enää muuta ajatellakaan. Rehellisesti sanoen myös muut naiset ovat alkaneet tuntua kiinnostavilta. Vaikka yritän olla ajattelematta työtovereita sillä tavalla, hormonit alkavat hyrrätä, kun yhä viehättävämmiksi käyneet naiset tulevat lähelle. Pelkään, että se näkyy.

Mitä voin tehdä? Onko olemassa mitään ilopilleriä tai laastaria, joka saisi vaimoni taas innostumaan? Vaimoni sanoo, että rakastaa minua edelleen, seksi vain ei kiinnosta. En halua satunnaisiin vieraisiin sen paremmin kuin vakituisiinkaan. Mutta ei minulle riitä myöskään "oman käden oikeus". Se ei ole aikuisen miehen elämää.

Tilanne vaivaa myös vaimoani. Pelkäämme jo läheisyyttä, odotuksia ja pettymyksiä. Olemme kuilun reunalla, mutta en halua pudota.

Yhden naisen mies

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

The Boss

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Sinä olet esimies, joten ole sitten esimies! Esimiehen tulee ajoittain olla myös "ikävä" ja antaa rehellisesti huonoa palautetta. Jos joku pitää liian pitkiä kahvitaukoja, tulee se hänelle kahden kesken kertoa ja painottaa että se ei vetele etenkään, kun hän ei pääse tavoitteisiin. Tosiasia on se, että työttömiä on niin paljon että joukosta löytyy taatusti tavoitteisiin sitoutuva tyyppi. Tämänkin voisit ystävällisesti hymyillen lusmuilijoille mainita. Voisit, jos siihen joudut, vilkaista vähän...
Lue kommentti
Keppiä ja porkkanaa

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Kuvaamasi tilanne on hyvin yleinen nykytyöpaikoilla. Kaikki eivät aina ymmärrä, että töissä ollaan tekemässä töitä. Chattailu on monen mielestä työntekoa. No keskustellaanhan siinä toki työkavereiden kanssa. Keppiä ja porkkanaa oikeassa suhteessa niin kaikki aasit saa tekemään töitä. Tiedostat näköjään itsekin, että olet ehkä liian kiltti. Jos ihminen ei ole jo lapsena maistanut oikeita rajoja, niitä on aikuisena vaikeampi enää opettaa. Mutta usein pomo on ihmisen loppukasvattaja. Vanhemmat...
Lue kommentti

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti