Onko naisten tavoitteena miehen kuohitseminen tahdottomaksi nössöksi?

Kun kuuntelen naisten puheita miehistään, kauhistun usein puheen sävyä. Miten liitot voivat pysyä ollenkaan pystyssä, jos asenne kumppaniin on negatiivinen? Monen naisen tavoitteena tuntuu olevan henkinen kuohitseminen, miehen alistaminen tahdottomaksi nössöksi.

Kuitenkaan kukaan ei halua olla munattoman miehen kanssa. Eivät varmasti nekään naiset, jotka jatkuvasti teroittavat kuohintaveitsiään. Merkille pantavaa on myös, että mitä nuorempia naisia, sen ilkeämpiä puheita.

Parisuhteiden kaatumisille on tietysti syitä yhtä paljon kuin on liittojakin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana liitoissa näyttää kuitenkin lisääntyneen valtataistelu siitä, kumpi määrää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olettaisi, että liittoon ryhtyessään kumppanit sitoutuvat puhaltamaan yhteiseen hiileen. Käytännössä monet parit käyvät jatkuvaa kisaa niin pienistä kuin isommistakin asioista. Yllättävää kyllä, miehet antavat useimmiten periksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valtataistelu näkyy myös toinen toisensa nälvimisenä vieraiden kuullen, ikään kuin haettaisiin naapurilta tukea omille ajatuksille: katso nyt, millainen tuo on. Seurassa oman puolison puheille tuhahdellaan ja ilmeillään. Kuitenkin kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että harva asia on niin rasittavaa kuin pariskunnan riitely muiden seurassa.

Naisten tasa-arvoistuminen on tuonut paljon hyvää suomalaiseen yhteiskuntaan. Mutta ei tasa-arvo tarkoita sitä, että naiset sen nimissä alistavat miehet. Itse en ainakaan halua elää munattoman miehen kanssa, joka tekee aina, mitä minä määrään. Nössöä miestä ei voi kunnioittaa.

Kestävässä parisuhteessa molempien on annettava tilaa toisen ajatuksille ja tavoille.Tarvitaan myös halua tehdä hyviä tekoja toiselle ja puhua kauniisti. Siitä kasvaa positiivinen noste. Nälviminen ja taistelu pomoudesta ovat varmin tae sille, että ennen pitkää liitto kaatuu.

Ne pienet teot

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla