Sähkömies nauraa elävän näköiselle sähkörotalle

Kolme sähkömiestä kertoo, mikä heitä nauratti viimeksi. Mikä sinua on naurattanut töissä?

Hei sähkömies, mikä nauratti viimeksi?

”Kaksi asentajaa yritti työntää johdotuksia seinän sisällä oleviin asennusputkiin. Kun johdot eivät menneet läpi, toinen yritti katsoa, mikä tukoksen aiheutti. Sillä aikaa toinen meni tutkimaan putken toista päätä ja kokeili puhaltaa sen auki. Putken tukkineet pölyt lehahtivat toisessa päässä kurkkineen asentajan silmille. Sivusta seuranneena sain makeat naurut.”
Vili Kupiainen, Sähkö Vili Oy, Huhmari

”Tukholman-reissulla sähkömiesporukka meni lelukauppaan tuliaisten ostoon. Lattialla liikkui elävän näköinen rotta, ja eräs porukasta säikähti ja polki sen hengiltä. Rotan paristot tulivat esiin ja myyjä kutsui poliisin. Uhkasivat laskuttaa sähkörotan ja laittaa kaverin putkaan. Mutta sähkömiehinä tinattiin rotta kuntoon ja saatiin kaveri vapaaksi. Tämä on aina naurattanut.”
Pekka Wiik, Sähkö-Wiik Oy, Karkkila

”Tuttu hammaslääkäri oli muuttamassa ja pyysi purkutöihin. Varmistin vielä aamulla, että hän on lomalla. Sain työt juuri valmiiksi, kun hammaslääkäri soitti, että laittaisinko kaiken takaisin. Hänelle oli tulossa maajoukkueen ampumahiihtäjiä tarkastukseen ennen isoja kisoja. Sain kaiken takaisin juuri ennen kuin potilaat saapuivat. ”
Pertti Tikka, Sähköpalvelu Pertti Tikka, Sastamala

Lue myös, mikä kotisiivoojaa ja rehtoria nauratti viimeksi.

Olisiko syytä keskittää rahat ja toimenpiteet asioihin, jotka ovat oikeasti rikki, ja jättää rauhaan hyvin toimivat systeemit?

Suomessa on kummallinen tapa romuttaa toimivat systeemit ja jättää korjaamatta se, mikä toimii huonosti.

Kun koulussa toteutettiin aiempaa opetussuunnitelmaa, Suomi oli Pisa-tilastojen ykkönen. Sitten keksittiin, ettei vanha opetussuunnitelma ole hyvä, vaikka tulokset olivat loistavat. Tehtiin uusi, ja nyt putoamme Pisa-tilastossa alaspäin.

Suomen erikoissairaanhoito on ollut erinomaista. Nyt se meinataan romuttaa, koska terveyskeskuksiin ei joka paikassa saa tarpeeksi nopeasti aikoja. Sen sijaan, että hoidettaisiin terveyskeskukset kuntoon, pannaan päreiksi koko systeemi.

Aikaisemmin tuuletettiin avaamalla ikkunat, ja rakennukset voivat hyvin. Sitten tyyli ei enää kelvannut, vaan piti keksiä hienot ilmanvaihdot ja byrokraattiset rakennusmääräykset. Nyt rakennukset ovat homeessa.

Moneen asiaan puututaan, mutta ei esimerkiksi poikien syrjäytymiseen, vaikka se vaikuttaa jo syntyvyyteenkin.

Teitä ei korjata korkeasta autoverosta huolimatta, ja tiet ovat täynnä kuoppia. Päiväkotiryhmiä kasvatetaan, vaikka lasten mielenterveysongelmat lisääntyvät.

Olisiko syytä keskittää rahat ja toimenpiteet asioihin, jotka ovat oikeasti rikki, ja jättää rauhaan hyvin toimivat systeemit?

Terveisiä Hölmölästä

Näyttää siltä, että masennuksen kasvun ja uskonnollisuuden vähentymisen käyrät kulkevat tasatahtia.

Kansantaudiksi muodostuneen masennuksen syitä pohtivat nyt kaikki: ammattiauttajat, tutkijat, toimittajat ja tietysti masentuneet itse.

Odotan, että joku tutkisi tätä: Kuinka paljon masennuksen lisääntymiseen on syynä samaan aikaan Suomessa tapahtunut uskonnollinen maallistuminen? En tiedä. Kysyn, koska minusta näyttää siltä, että masennuksen kasvun ja uskonnollisuuden vähentymisen käyrät kulkevat tasatahtia.

Uskonnollisella ihmisellä on elämässään korkeampi voima, jonka varaan voi laskea. Uskonnoton ihminen on ehkä enemmän yksin. Voiko masennus johtua siitä?

Yksi näkökulma